• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ieslodzījuma vietu darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2009., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Vēl šajā numurā

09.07.2009., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ieslodzījuma vietu darbiniekiem


 

Atzīmējot Latvijas ieslodzījuma vietu sistēmas 90.gadadienu, trešdien, 8.jūlijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere Rīgas pilī tikās ar ieslodzījuma vietu darbiniekiem. Tikšanās reizē piedalījās tieslietu ministrs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs un parlamentārais sekretārs, pārstāvji no Ieslodzījuma vietu pārvaldes un visām Latvijas ieslodzījuma vietām.

 “Katra no jūsu iestādēm dara ļoti nozīmīgu darbu valsts labā. Jūsu uzdevums, protams, nav tikai izolēt no sabiedrības tos, kas pārkāpj likumu, lai sabiedrība justos droša, bet svarīgi ir arī tas, kā ieslodzītie pie jums jūtas – vai viņi kļūst par rūdītiem recidīvistiem, vai tomēr pārdomā dzīvi un no ieslodzījuma atgriežas jau kā pilnvērtīgi sabiedrības locekļi,” uzsvēra Valsts prezidents. Viņš visiem ieslodzījuma vietu darbiniekiem izteica pateicību par līdzšinējo labo darbu un īpaši par veiksmīgo sadarbību notiesāto apžēlošanas jomā, kur Valsts prezidenta kanceleja tieši sadarbojas ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi un cietumiem.

Latvijas ieslodzījuma vietu sistēma savu gadadienu svin 8.jūlijā, jo 1919.gadā šajā datumā Tieslietu ministrijas pakļautībā tika izveidota Galvenā Cietumu valde. Jaunās Latvijas Republikas ieslodzījuma vietu sistēma tapa grūtībās. Tomēr 1920.gadā Latvijā bija 16 cietumi un trīs pārmācības nami, kuros tika turēts 1861 ieslodzītais. 1940.gadā Latvijas penitenciārajās iestādēs bija sasniegts Eiropas vadošo valstu līmenis.

1999.gada 31.decembrī Ieslodzījuma vietu pārvalde no Iekšlietu ministrijas pakļautības tika nodota Tieslietu ministrijas pārraudzībā. Pašreiz Ieslodzījuma vietu pārvaldes pakļautībā atrodas 12 cietumi, kā arī Cēsu audzināšanas iestāde nepilngadīgajiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!