• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 30. jūnija rīkojums Nr. 442 "Par Latvijas Policijas akadēmijas likvidāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2009., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194578-par-latvijas-policijas-akademijas-likvidaciju

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.444

Par Veselības ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu funkciju optimizācijas plānu

Vēl šajā numurā

08.07.2009., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 442

Pieņemts: 30.06.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.442

Rīgā 2009.gada 30.jūnijā (prot. Nr.45 71.§)

Par Latvijas Policijas akadēmijas likvidāciju

 

1. Saskaņā ar Augstskolu likuma 11.panta otro daļu ar 2010.gada 1.janvāri likvidēt Iekšlietu ministrijas padotībā esošo valsts iestādi – Latvijas Policijas akadēmiju (turpmāk – akadēmija).

2. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Izglītības un zinātnes ministriju izveidot akadēmijas likvidācijas komisiju (turpmāk – komisija). Komisijai:

2.1. līdz 2009.gada 1.septembrim sastādīt un iesniegt iekšlietu ministram apstiprināšanai akadēmijas likvidācijas plānu;

2.2. organizēt akadēmijas materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju un nodrošināt akadēmijas slēguma bilances sastādīšanu.

3. Akadēmijai:

3.1. nodrošināt apstiprinātajā akadēmijas likvidācijas plānā akadēmijai noteikto uzdevumu izpildi;

3.2. nodrošināt, lai 2009./2010.mācību gadā akadēmijā neuzņemtu jaunus studējošos;

3.3. nodrošināt, lai 2009./2010.mācību gada pirmais semestris tiktu noslēgts līdz 2009.gada 23.decembrim;

3.4. neuzņemties jaunas saistības bez saskaņošanas ar Iekšlietu ministriju;

3.5. pirms 2009./2010.mācību gada studiju maksas apstiprināšanas saskaņot tās apmēru ar Iekšlietu ministriju.

4. Saskaņā ar Augstskolu likuma 55.panta astoto daļu Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju nodrošināt akadēmijā studējošajiem iespēju ar 2010.gada 1.janvāri turpināt studijas Latvijas Universitātē studiju programmās, kas pēc veida, iegūstamās kvalifikācijas un grāda ir iespējami tuvas pārtrauktajai studiju programmai.

5. Akadēmijas rektoram lemt par akadēmijā nodarbināto skaita un atalgojuma apmēra samazināšanu atbilstoši pieejamajiem finanšu līdzekļiem, pārņemot akadēmijas senāta kompetenci minētajos jautājumos.

6. Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot un līdz 2009.gada 30.oktobrim iesniegt Finanšu ministrijā vienošanās protokolu par saistībām, kas izriet no akadēmijas noslēgtajiem sadarbības līgumiem un dalības Eiropas Savienības politiku instrumentu vai pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētajos projektos, citiem akadēmijas noslēgtajiem līgumiem, kā arī par studiju vietu, materiālās bāzes un studiju finansējuma pārdali, tai skaitā norādot no Iekšlietu ministrijas budžeta uz Izglītības un zinātnes ministrijas budžetu pārdalāmā finansējuma apmēru attiecīgajam no valsts budžeta finansētajam studiju vietu skaitam atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 12.decembra noteikumiem Nr.994 “Kārtība, kādā augstskolas un koledžas tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem”, lai nodrošinātu akadēmijā par valsts budžeta līdzekļiem studējošo studentu studiju turpināšanu Latvijas Universitātē.

7. Iekšlietu ministrijai sagatavot un iekšlietu ministram līdz 2009.gada 30.septembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par grozījumiem attiecīgajos tiesību aktos.

8. Ar akadēmijas likvidāciju saistītos izdevumus segt no akadēmijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!