• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par līguma par dīzeļdegvielas valsts rezervēm laušanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2009., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Lietuvas lielās jubilejas svinībās Viļņā

Vēl šajā numurā

07.07.2009., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par līguma par dīzeļdegvielas valsts rezervēm laušanu


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ir uzdevis sākt 1,4 miljonu latu vērtā līguma laušanas procedūru ar SIA “Firma “Vigo”” par dīzeļdegvielas obligāto rezervju valsts daļas izveidi. Tāpat ministrs ir nosūtījis Ģenerālprokuratūrai vēstuli, lūdzot veikt pārbaudi par minēto līgumu.

Ministrijā pašlaik vēl tiek izvērtēts, kā tiek pildīts ar SIA “Firma “Vigo”” noslēgtais līgums 193 200 latu vērtībā par benzīna rezervju valsts daļas izveidi.

 “Mēs esam guvuši pierādījumus tam, ka SIA “Firma “Vigo”” īpašumā vai nomā nav noliktavu, kurās būtu iespējams uzglabāt līgumā noteikto dīzeļdegvielas apjomu. Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka SIA “Firma “Vigo”” nav nodrošinājusi dīzeļdegvielas valsts rezervju pakalpojuma sniegšanu un tā enerģētiskās krīzes laikā nespētu piegādāt dīzeļdegvielu līgumā noteiktajos apjomos un termiņos. Esmu uzdevis ministrijai sākt darbu pie līguma laušanas ar firmu. Visu mūsu rīcībā esošo informāciju esam nodevuši prokuratūrai, lai tā izvērtētu šo lietu no krimināltiesiskās puses,” uzsver ministrs.

Ministrs vēstulē prokuratūrai norāda, ka Ekonomikas ministrija, īstenojot Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras (BEMVA) reorganizāciju, no 1.jūlija pārņem daļu no BEMVA funkcijām un saistībām. Šajā funkciju un saistību pārņemšanas procesā ministrijas amatpersonas konstatējušas, ka SIA “Firma “Vigo”” nav izpildījusi ar BEMVA noslēgto līgumu par dīzeļdegvielas obligāto rezervju valsts daļas izveidi. Par to liecina Lietuvas enerģētikas ministra vietnieka Henrika Bernataviča vēstule BEMVA vadībai, ar kuru viņš, pretēji SIA “Firma “Vigo”” apgalvojumiem, informē, ka Klaipēdas naftas terminālī netiek glabātas naftas produktu rezerves Latvijas valsts vajadzībām.

SIA “Firma “Vigo”” ir pieprasījusi samaksu par it kā sniegtajiem pakalpojumiem, bet neviens no piestādītajiem rēķiniem nav apmaksāts. 1,4 miljonu latu vērto līgumu, par kuru A.Kampars lūdzis prokuratūrai veikt pārbaudi, BEMVA noslēgusi 2009.gada marta beigās.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!