• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzlabotām iespējām pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2009., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par vairāku Tiesu administrācijas funkciju pārņemšanu

Vēl šajā numurā

07.07.2009., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzlabotām iespējām pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai


 

Ar Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda (turpmāk – ERAF) līdzfinansējumu ir uzsākts projekts “Valsts informācijas sistēmas Uzturlīdzekļu garantiju fonda iesniedzēju un parādnieku reģistra pilnveidošana”.

ERAF darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” sadaļas “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība” projekta “Valsts informācijas sistēmas Uzturlīdzekļu garantiju fonda iesniedzēju un parādnieku reģistra pilnveidošana” pamatmērķis ir uzlabot Latvijas iedzīvotāju (vecāku) iespējas pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, kā arī, izmantojot elektroniskajā vidē pieejamos tehniskos risinājumus, saņemt pilnīgu informāciju par attiecīgās uzturlīdzekļu piešķiršanas lietas izskatīšanas procesu un notikušajām izmaiņām.

Projekta laikā tiks veikta administrācijas iekšējās informācijas aprites un uzglabāšanas uzlabošana, izstrādājot un pilnveidojot informācijas sistēmu. Šīs informācijas sistēmas izstrādes gaitā tiks atvieglota uzturlīdzekļu saņemšanas pieteikumu iesniegšanas kārtība, kā arī palielināta informācijas pieejamība personām, kuras nav nokārtojušas savas uzturlīdzekļu nomaksas saistības.

Informācijas sistēmas pilnvērtīgas darbības nodrošināšanai tiks veikta tehnisko iekārtu iegāde, kas nodrošinās informācijas uzglabāšanu elektroniskā formātā.

Projekta laikā tiks īstenota divu e-pakalpojumu izveide, kas nodrošinās iepriekšminēto informācijas aprites un pieejamības uzlabošanu, kā arī cels vispārējo Latvijas iedzīvotāju sociālo aizsardzību, palielinot sociālo pakalpojumu pieejamību interneta vidē. E-pakalpojumu izstrādē tiks izmantoti noteikti koplietošanas portāli, tādā veidā nodrošinot šo pakalpojumu pieejamību ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Projekta pilnvērtīgas nodrošināšanas īstenošanai izstrādātā informācijas sistēma tiks integrēta kopējā valsts informācijas sistēmu vidē, nodrošinot informācijas kvalitātes un pieejamības palielināšanos publiskajās elektroniskās informācijas aprites vietās, kā arī atvieglos citu valsts pārvaldes organizāciju darbību.

Projekta īstenošanas termiņš ir divi gadi. Projekta finansējums ir 486 468 lati.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!