• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pozīciju ES Ekonomikas un finanšu ministru padomei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pozīciju ES Ekonomikas un finanšu ministru padomei


 

Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru sanāksmes darba kārtības centrā joprojām būs ar pasaules ekonomisko krīzi saistīti jautājumi, piektdien, 3.jūlijā, noskaidroja Saeimas Eiropas lietu komisija. Deputāti apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju ES Ekonomikas un finanšu ministru padomei (ECOFIN), kas šā gada 7.jūlijā notiks Briselē.

ECOFIN tiks prezentētas Zviedrijas ES prezidentūras pusgada prioritātes. Zviedrija iecerējusi turpināt jau Čehijas prezidentūras laikā iesāktos pasākumus, kā arī izvirzīt tālākas iniciatīvas, lai mazinātu finanšu krīzes negatīvo ietekmi uz ES ekonomiku. Ekonomiskās krīzes pārvarēšanu un klimata pārmaiņu politiku Zviedrija definējusi kā savas prezidentūras programmas pīlārus.

Pastiprinātu uzmanību Zviedrijas prezidentūra pievērsīs Stabilitātes un izaugsmes pakta prasību izpildei. Zviedrija uzskata, ka nepieciešams izstrādāt skaidru stratēģiju, kā ES dalībvalstis varēs mazināt savus finanšu budžeta deficītus. Kā noskaidroja deputāti, jau 7.jūlija ECOFIN sanāksmē tiks vērtētas sešu dalībvalstu, tostarp arī Latvijas, pārmērīga budžeta deficīta procedūras.

Tāpat ES finanšu ministri plāno diskutēt par procikliskuma jautājumu jeb regulējošo prasību, piemēram, grāmatvedības standartu, pastiprinošo ietekmi uz ekonomiku. Ministri vērtēs, cik liela ietekme ekonomiskās krīzes attīstībā bijusi šo regulējošo prasību procikliskajam raksturam, kad uzkrājumu un kapitāla prasības mainījušās atkarībā no ekonomiskās attīstības cikla fāzes. Piemēram, ekonomiskās augšupejas gados grāmatvedības prasības bijušas vienas, bet lejupslīdes laikā jau pavisam citas. ECOFIN tiks uzklausīts šo jautājumu pētošas darba grupas ziņojums, un paredzēts aicināt nākotnē izstrādāt jau konkrētas rekomendācijas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!