• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot līdzdarboties nodokļu politikas pilnveidošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot ASV tautu Neatkarības dienā

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot līdzdarboties nodokļu politikas pilnveidošanā


 

3.jūlijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu un lielāko lauksaimniecības produkcijas pārstrādes uzņēmumu pārstāvjiem. Tikšanās laikā Ministru prezidents iepazinās ar nozares problēmām ekonomiskās lejupslīdes apstākļos, pārrunāja uzņēmumu konkurētspējas un eksporta veicināšanas pasākumus, kā arī nodokļu jautājumus.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem galvenais uzdevums ir panākt labākus nosacījumus uzņēmējdarbībai, lai valsts pēc iespējas ātrāk atjaunotu tirdzniecības un eksporta apjomus uz Eiropas Savienību un citām pasaules valstīm. Ministru prezidents norādīja: “Izmaiņām nodokļu politikā jābūt izsvērtām. To var panākt, kopīgi ar ražotājiem un pārstrādātājiem modelējot optimālākos nodokļu variantus, tādējādi sekmējot gan nodokļu ieņēmumus, gan radot priekšnoteikumus pašmāju produkcijas ražotāju konkurētspējai.”

Nozares pārstāvji pauda atbalstu valdības uzsāktajam darbam ekonomiskās situācijas uzlabošanā un izteica vairākus priekšlikumus. Abas puses vienojās, ka iespējamās izmaiņas nodokļu likumos vispirms ir nepieciešams modelēt uz konkrētiem pārstrādes uzņēmumiem, lai novērtētu nodokļu sloga fiskālo ietekmi uz nodokļu ieņēmumiem valstī kopumā. Uzņēmēji izteica gatavību iesaistīties vidēja termiņa valsts budžeta projekta izstrādē un piedāvāja savu redzējumu par iespējamām izmaiņām tirdzniecības un eksporta likumdošanas uzlabošanā.

Šobrīd Latvijas pārtikas produktu eksporta apjoms ir aptuveni 711 miljonu latu gadā un veido 25% no valsts budžeta ieņēmumu daļas. Ražotāji aicināja pievērst lielāku uzmanību taisnīgiem iekšējā tirgus aizsardzības pasākumiem un modelēt jebkuras izmaiņas nodokļu politikā nākotnē sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!