• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Parlamenta jaunievēlētajiem deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrs: Par Jauno Rīgas teātri un Latvijas Nacionālo teātri

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas Parlamenta jaunievēlētajiem deputātiem


 

3.jūlijā notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar Eiropas Parlamenta jaunievēlētajiem deputātiem, kurā tika pārrunāti svarīgākie Eiropas Savienības darba kārtības jautājumi un deputātu darbība Latvijai nozīmīgākajās Eiropas Parlamenta komitejās. Tāpat uzmanība tika veltīta Latvijas ievēlēto pārstāvju Eiropas Parlamentā, Ārlietu ministrijas un Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā efektīvākam dialogam un informācijas apmaiņai.

 “Sagaidāms, ka būs temati, par kuriem deputātu viedokļi atšķirsies, taču ceru, ka deputāti spēs strādāt vienotā komandā Latvijas labā,” norādīja M.Riekstiņš.

Saistībā ar Ārlietu ministrijas sadarbību ar Eiropas Parlamenta deputātiem ministrs aicināja turpināt īstenotos sadarbības modeļus, kā paraugu minot Latvijas pastāvīgā pārstāvja Eiropas Savienībā Normunda Popena, kā arī nozaru atašeju tikšanos ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas.

Kā būtisku informācijas apmaiņai M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas Eiropas Parlamenta deputātu palīgu regulāru kontaktu uzturēšanu ar nozaru atašejiem, kas varētu kļūt par vērtīgu papildu neformālās sadarbības mehānismu un vienlaikus nodrošinātu sadarbību konkrētās ES likumdošanas iniciatīvas izstrādes sākotnējā stadijā.

Runājot par Eiropas Savienības aktuālo darba kārtību, ministrs ieskicēja Latvijai nozīmīgos jautājumus, kā, piemēram, Lisabonas līguma ieviešana un ar to saistītās diskusijas par Eiropas Ārējās darbības dienesta izveidi. Saistībā ar Eiropas Savienības ārējām attiecībām M.Riekstiņš akcentēja Austrumu partnerības nozīmi, uzsverot, ka ES diskusijās jāturpina uzturēt aktīva pozīcija, lai netiktu zaudēta dinamika, kas ES darba kārtībā bija Austrumu partnerības koncepcijas apspriešanas laikā. Tāpat ārlietu ministrs atzīmēja ES un Krievijas attiecības kā ES aktuālu jautājumu, atzīmējot sarunas par jauna partnerības un sadarbības līguma noslēgšanu un uzsverot tā satura nozīmi. M.Riekstiņš akcentēja arī transatlantisko attiecību nozīmi.

Sarunā ar jaunievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem M.Riekstiņš informēja arī par Eiropas Savienības stratēģijas Baltijas jūras reģionam nozīmi, enerģētikas politiku, kā arī ES budžeta pārskatīšanu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!