• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem Somijā un Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2009., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Vēl šajā numurā

04.07.2009., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem Somijā un Dānijā


 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 3.jūlijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajiem vēstniekiem Somijā un Dānijā.

Turpmāk Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Somijas Republikā būs Juris Bone, bet Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amata pienākumus Dānijas Karalistē pildīs Gints Jegermanis.

Pasniedzot akreditācijas vēstules, Valsts prezidents novēlēja jaunajiem vēstniekiem daudz veiksmes jaunajā amatā un aicināja veltīt visus spēkus un enerģiju Latvijas valsts interešu pārstāvēšanai un ekonomiski tirdzniecisko attiecību veicināšanai ar abām skandināvu kaimiņvalstīm.

Sarunā ar jauno Somijas vēstnieku J.Boni Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēju konkurētspējas celšanai kā pašmāju, tā ES vienotajā tirgū lieti noderētu somu uzņēmēju pieredze. Īpaši atzinīgi vērtējama Latvijas un Somijas pārtikas uzņēmēju pašreizējā sadarbība, iegūstot jaunus eksporta tirgus Somijā. Tāpat Latvija ir ieinteresēta Somijas investīciju piesaistē savai eksporta industrijai sektoros ar augstu pievienoto vērtību – IT&T, farmācijas un biotehnoloģiju jomā, kā arī padziļināt sadarbību ar Somiju tūrisma jomā.

Savukārt ar Gintu Jegermani tika apspriesta Latvijas un Dānijas ekonomiskā sadarbība, kā perspektīvākās jomas minot tūrismu, transportu un loģistiku. Īpaša loma turpmākā abu valstu ekonomisko attiecību attīstībā varētu būt sadarbībai kuģniecībā – laba ziņa Latvijai ir arī nozīmīgu Dānijas kuģniecības kompāniju MAERSK, DFDS vēlme aktivizēt darbību Baltijas reģionā, investējot ostu attīstības projektos. Valsts prezidents ar vēstnieku pārrunāja arī gaidāmo Kopenhāgenas klimata konferenci šā gada decembrī un Eiropas Savienības politiku klimata pārmaiņu seku mazināšanai.

Citi jaunā vēstnieka darba uzdevumi būs darbs pie Latvijas Goda konsulāta izveides Grenlandē, kā arī Latvijas un Dānijas plašās un daudzveidīgās sadarbības turpināšana kultūrā un izglītībā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!