• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs : - tiekoties ar EDSO misijas Latvijā vadītāju - sarunā ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1999., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par administratīvi teritoriālās reformas nopietniem "vasaras darbiem"

Vēl šajā numurā

27.07.1999., Nr. 239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs :

— tiekoties ar EDSO misijas Latvijā vadītāju

23.jūlijā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar EDSO misijas Latvijā vadītāju Deividu Džonu Džonsonu.

D.Dž.Džonsons apsveica I.Bērziņu, uzņemoties ārlietu ministra pienākumus, un novēlēja panākumus šajā amatā.

I.Bērziņš informēja vēstnieku par Latvijas jaunās valdības deklarāciju un pasvītroja, ka līdzšinējās Latvijas ārpolitikas prioritātes — virzība uz iestāšanos ES un NATO, reģionālā sadarbība un labu kaimiņattiecību veidošana — netiks mainītas. Ministrs atzina, ka Latvijai ir svarīga sadarbība ar EDSO, un uzsvēra, ka Latvijas puse vienmēr uzskatījusi EDSO par partneri.

EDSO misijas vadītājs atzinīgi novērtēja jaunās valdības apņemšanos turpināt sadarbības integrāciju un uzsvēra, ka arī turpmāk EDSO ir gatava sniegt Latvijai atbalstu šai jomā.

I.Bērziņš un D.Dž.Džonsons apsprieda valodas apmācības jautājumus, kā arī iespējas veicināt sabiedrības motivāciju lietot valsts valodu.

— sarunā ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku

23.jūlijā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Jao Peišenu.

Vēstnieks apsveica ministru un novēlēja panākumus jaunajā amatā.

I.Bērziņš un J.Peišens ar atzinību novērtēja abu valstu attiecības un atzina, ka tām ir labas attīstības perspektīvas visās jomās — politiskajā, ekonomiskajā, kultūras u.c. Par to liecina arī no 2. līdz 4. martam notikusī Ķīnas vicepremjeres tirdzniecības un ekonomikas jautājumos U I vizīte Latvijā, kuras laikā tika parakstīti divi Latvijas un Ķīnas līgumi: "Par civilo gaisa satiksmi" un "Par sadarbību atbilstības novērtēšanas jomā importa un eksporta precēm".

Ministrs un vēstnieks apliecināja savu atbalstu savstarpējo kontaktu veicināšanā. I. Bērziņš apstiprināja Latvijas nostājas nemainību attiecībās ar Ķīnu, kā arī vēlmi plašāk izvērst abu valstu kontaktus un sadarbību, par ko liecina arī fakts, ka 1998.gadā tika iecelts Latvijas pilnvarotais lietvedis darbam Ķīnā.

\— pieņemot Baltkrievijas vēstnieku Latvijā

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš 23. jūlijā tikās ar Baltkrievijas Republikas vēstnieku Latvijā Mihailu Mariniču.

Sarunas sākumā vēstnieks no Baltkrievijas ārlietu ministra U.Latipova nodeva laba vēlējumus un panākumus, uzsākot pildīt ministra pienākumus.

I.Bērziņš pasvītroja, ka Latvijas valdība vienmēr ir uzskatījusi par nepieciešamu uzturēt labas kaimiņattiecības attīstībai ar Baltkrieviju, balstoties uz vispārpieņemtajām starptautisko tiesību normām un principiem. I.Bērziņš arī informēja vēstnieku par Latvijas jaunās valdības darba iecerēm.

I.Bērziņš un M.Mariničs bija vienisprātis, ka starp abām valstīm ir izveidojusies laba sadarbība ekonomikā, aktīvi tiek attīstīti kultūras kontakti un veidojas pārrobežu un pašvaldību sadarbība.

Vēstnieks pasvītroja, ka tieši kultūrā abu kaimiņvalstu tautas varētu labāk izprast viena otru, labs piemērs tam bija jūlijā notikušās Baltkrievijas dienas Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!