• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot piecu jauno tiesnešu svinīgos solījumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2009., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

02.07.2009., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot piecu jauno tiesnešu svinīgos solījumus


 

1.jūlijā Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī pieņēma piecu jauno tiesnešu svinīgos zvērestus.

Apsveicot jaunos tiesnešus pēc amata ķēdes saņemšanas, Valdis Zatlers teica:

“Šodien ir īpaša diena. Ne tikai tāpēc, ka pie debesīm spoži spīd saule, bet šodien jūs devāt tiesnešu svinīgo solījumu. Maz ir tādu profesiju, kuru pārstāvji zvēr vai sola kalpot Latvijas valstij. Tas uzliek īpašu pienākumu. Tā amata ķēde, kas apliecina jūsu piederību tiesnešiem, uzliek jums arī pienākumus – pienākumus spriest taisnīgu tiesu Latvijas Republikas vārdā.

Mums pilnīgi jāpaļaujas uz jūsu kompetenci, mums jāpaļaujas uz jūsu godaprātu, mums jāpaļaujas uz to, ka jums ir izteikta taisnīguma izjūta. Tiesiskas valsts pamats ir tiesu sistēma. Un tas, vai mūsu pilsoņi jūt, ka dzīvo tiesiskā valstī, ir lielā mērā atkarīgs no jums. Jūsu dzīvē daudz kas mainīsies. Jums ir īpaša loma – izšķirt strīdus tā, lai strīdīgās puses ir mierā ar jūsu nolemto. Vēlu veiksmi jums turpmākajā darbā! Un lai jūs visu mūžu no šīs dienas turpmāk uzrunātu ar godbijību “Jūsu godības!””

Apņemšanos godprātīgi pildīt amata pienākumu Valsts prezidentam svinīgā ceremonijā apliecināja Administratīvās rajona tiesas tiesnese Aija Pāvele, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Signe Dektere, Rīgas rajona tiesas tiesnese Irīna Makovska, Saldus rajona tiesas tiesnese Selga Lapejeva un Daugavpils zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Ligita Multiņa.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!