• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pret iespējām izkrāpt sociālā budžeta līdzekļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2009., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Valsts prezidenta kancelejas budžetā

Vēl šajā numurā

02.07.2009., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pret iespējām izkrāpt sociālā budžeta līdzekļus


 

1.jūlijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis parakstīja rezolūciju labklājības ministram Uldim Augulim, kurā uzdots iesniegt valdībai informāciju par gadījumiem, kad valsts uzņēmumi un iestādes īsi pirms darbinieku atbrīvošanas atsevišķām personām samaksājuši nepamatoti lielas algas vai veikuši citus individuālus maksājumus, lai tādējādi mākslīgi paaugstinātu sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmēru.

Rezultātā atbilstoši likumdošanas izmaiņām, kas stājās spēkā no šā gada 1.janvāra un atcēla sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu griestus, veidojas situācija, kad no sociālā budžeta atsevišķos gadījumos valstij jāmaksā bezdarbnieku pabalsti, kas sasniedz pat vairākus desmitus tūkstošus latu. Šādu informāciju 26.jūnija Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbiniece un apstiprināja arī aģentūras vadītāja.

 “Ja likumdošana, kopš šā gada pieļauj situāciju, kad valsts komercsabiedrībās un valsts pārvaldes iestādēs tiek apzināti sagrozīti dati par darbinieku atalgojumu pirms atlaišanas, lai saņemtu nepamatoti augstus pabalstus, tad šāda situācija ir nekavējoši jāpārtrauc. Saudzīgi izsakoties, šie ir kliedzoši fakti, par kuru iespējamību vēl pirms likuma stāšanās spēkā brīdināja gan Ārvalstu investoru padome, gan valdības sociālie partneri,” uzsver Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Rezolūcijā U.Augulim valdības vadītājs uzdod arī iesniegt priekšlikumus par nepieciešamību grozīt likumu “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”, lai steidzami novērstu valsts sociālā budžeta līdzekļu nepamatotu izmaksāšanu.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!