• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapas publikāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2009., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ministrijas funkciju palielināšanos

Vēl šajā numurā

02.07.2009., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapas publikāciju


 

Ārlietu ministrija pauž neizpratni par Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētajā Krievijas Ārlietu ministrijas Sadarbības ar tautiešiem ārvalstīs departamenta direktora Aleksandra Čepurina rakstā “Orientieris: tautiešu kongress” (24.06.09.) izteiktajiem pārmetumiem Latvijai.

Ārlietu ministrija noraida apgalvojumus, kas minēti šajā publikācijā. Ārlietu ministrija uzskata, ka tie ir maldinoši un klajā pretrunā ar Latvijas centieniem nostiprināt visus Latvijas iedzīvotājus vienojošu sabiedrību. Šāds Krievijas amatpersonas viedoklis norāda uz integrācijas, kas ir vienīgais veids, kā veicināt visu tautību iedzīvotāju pilnvērtīgu iekļaušanos vienotā valsts pilsoņu kopumā, neatbalstīšanu. Krievijas pārstāvjiem gan starptautisko organizāciju ietvaros, gan divpusēji, tostarp ekspertiem Latvijas–Krievijas starpvaldību komisijā, vienmēr ir bijusi nodrošināta iespēja gūt pilnvērtīgu ieskatu Latvijas īstenotajā sabiedrības integrācijas politikā. Tādēļ izbrīnu rada šāda neadekvāta un pilnībā nepamatota Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvju viedokļa paušana, neinformētības dēļ piesaucot savā rakstā šādā kontekstā Latvijas vārdu.

Latvijas puse arī turpmāk saglabās savu atvērto pieeju Latvijas sabiedrības integrācijas politikas skaidrošanai un aicina Krievijas pusi uz šo dialogu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!