• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku tieslietu sistēmas lomu valstī (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1999., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - sakarā ar Marokas karaļa nāvi - atvadoties no Izraēlas vēstnieka - pieņemot Latvijas vēstnieku Lielbritānijā - sarunā ar Latvijas vēstnieku Norvēģijā - tiekoties ar Aizsardzības ministrijas vadību - uzrunājot "3x3" nometnes dalībniekus:

Vēl šajā numurā

27.07.1999., Nr. 239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku tieslietu sistēmas lomu valstī

Tieslietu ministrs Dr. iur. Valdis birkavs savā pirmajā preses konferencē vakar, 26.jūlijā:

Trešais svarīgākais TM darba uzdevums būs korupcijas ierobežošanas darba turpinājums. Kriminoloģisko pētījumu centrs saņēmis ministra rīkojumu līdz gada beigām veikt pētījumu par korupcijas izplatību Latvijā, kā arī apkopot jau veiktos pasākumus, lai, turpinot Korupcijas novēršanas padomes darbu, pēc iespējas īsākā laikā varētu pilnveidot likumdošanu korupcijas iespēju novēršanai. Saskaņā ar Pasaules bankas projektu un Korupcijas novēršanas padomes lēmumu paredzēts izveidot arī īpašu sekretariātu triju cilvēku sastāvā.

Kā ļoti svarīgu TM darba uzdevumu V.Birkavs minēja arī sabiedrības integrācijas veicināšanu ar TM pārraudzībā esošās iestādes — Naturalizācijas pārvaldes — darbu. Jau izstrādāto sabiedrības integrācijas koncepciju, kas Ministru kabineta izskatīšanai tiks iesniegta līdz šī gada 1. septembrim, līdz gada beigām paredzēts papildināt ar sabiedrības integrācijas rīcības plānu. Abi dokumenti kopumā, pēc V. Birkava domām, spēs nodrošināt sabiedrības integrācijas mehānisma veiksmīgu darbību valstī.

Efektīva sabiedrības integrācijas procesa labad ministrs iecerējis veikt arī Naturalizācijas pārvaldes nostiprināšanu un pārstrukturizāciju, uzticot šīs iestādes kompetencei visus jautājumus, kas saistīti ar Latvijā dzīvojošajām minoritātēm.

Paredzēts, ka TM dos savu ieguldījumu arī latviešu valodas saglabāšanai un attīstībai nepieciešamo apstākļu radīšanai. Šī iemesla dēļ ministrija paredzējusi trīs mēnešu laikā pēc Valsts valodas likuma izstrādāšanas izveidot tā īstenošanai nepieciešamos normatīvos aktus.

V.Birkavs par TM darba uzdevumu izvirzījis arī pašas ministrijas un tās pārraudzībā, pārziņā un pakļautībā esošo iestāžu struktūras un darba efektivizāciju. Tās ietvaros paredzēta normatīvo aktu izstrādes sektora nostiprināšana, ieviešot jaunu normatīvo aktu izstrādes metodoloģiju, finansu līdzekļu izmantojuma racionalizēšana, ieslodzījuma vietu sistēmas pārņemšana no Iekšlietu ministrijas Tieslietu ministrijas kompetencē līdz 1999. gada beigām, tiesu izpildītāju institūta principiāla reorganizācija, vienota datorizēta zemesgrāmatu sistēma un vienots komercķīlu reģistrs, kā arī citas iekšējas reformas, kas, kā uzsvēra V.Birkavs, Tieslietu ministrijai varētu "piedot to svaru, kas tai valstī pienākas". Šai pašā sakarā V.Birkavs izteica arī savu gandarījumu par Ministru prezidenta lēmumu finansu un tieslietu ministru iecelt par Ministru Komitejas priekšsēdētāja vietniekiem.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!