• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par aģentūru "Jaunie "Trīs brāļi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2009., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par izmaiņām sociālajā jomā no 2009.gada 1.jūlija

Vēl šajā numurā

02.07.2009., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par aģentūru “Jaunie “Trīs brāļi””


 

1.jūlijā pabeigta valsts aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”” reorganizācija, ko saskaņā ar Ministru kabineta (MK) lēmumu veica Kultūras ministrija (KM). Reorganizācijas rezultātā aģentūra tiek likvidēta, tās funkcijas pārņem Kultūras ministrija. Aģentūras slēguma bilance saskaņā ar MK rīkojumu tiks sastādīta līdz 15.jūlijam.

Reorganizācija veikta ātrā termiņā, un padarītais vērtējams kā apjomīgākais reorganizācijas process, kas pēdējo gadu laikā veikts KM resorā. Tā laikā tika risināti gan ar procesu saistītie juridiskie un administratīvie, gan materiāltehniskie jautājumi (piemēram, darba inventāra un informācijas sistēmu pārņemšana). Lai nodrošinātu reorganizācijas procesa lielāku caurskatāmību un pamatojoties uz līdzšinējo sadarbības pieredzi, pēc KM lūguma reorganizācijas gaitai sekoja arī “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

Pēc reorganizācijas komisijas uzdevuma aģentūra lauzusi ar tās darbības nodrošināšanu saistītos līgumus, kuru turpināšana tika atzīta par nelietderīgu. Tostarp ir izbeigtas šādas līgumsaistības: ar SIA “ALD Automotive” par vieglās automašīnas Audi A6 nomu; ar namīpašuma pārvaldnieku par telpu Dzirnavu ielā 13 nomu; līgums ar SIA “Lattelekom” par elektronisko sakaru pakalpojumiem; korporatīvais klientu līgums ar SIA “Latvijas mobilais telefons” un citi ar aģentūras administratīvās darbības nodrošināšanu saistītie līgumi, piemēram, par biroja telpu apsardzi, uzkopšanu, kancelejas preču piegādi.

KM pārņem aģentūras līgumsaistības, kas attiecas uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvdarbu veikšanu, būvuzraudzību un inženierkonsultāciju saņemšanu, LNB infrastruktūras objektu un to inženierrisinājumu daļu projektēšanu, zemes ierīcības projekta izstrādi LNB ēkas teritorijai, AB dambja zemes nomu un teritorijas uzkopšanu, projekta “Padomju perioda nonkonformistiskā mantojuma dokumentēšana un saglabāšana Laikmetīgās mākslas muzeja krājumam” īstenošanu un citas saistības.

No 2009.gada 1.jūlija KM veic šādas ar MK lēmumu apstiprinātas funkcijas un uzdevumus: valsts kultūras objektu ēku un būvju būvniecības organizēšana; valsts un starptautisko projektu un programmu valsts kultūras objektu būvniecībai vadīšana; Norvēģijas finanšu instrumenta granta piešķīruma saskaņā ar individuālo projektu “Padomju perioda nonkonformistiskā mantojuma dokumentēšana un saglabāšana Laikmetīgās mākslas muzeja krājumam” īstenošana.

Lai nodrošinātu minēto funkciju optimālu veikšanu, Kultūras ministrijā no 1.jūlija izveidota Kultūras infrastruktūras nodaļa ar šādām amata vietām: nodaļas vadītājs, juriskonsults un pieci pārvaldes vecākie referenti. Nodaļas darba vietas ir KM telpās. No līdzšinējiem aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”” 24 darbiniekiem KM Kultūras infrastruktūras nodaļā strādāt uzaicināti 7 darbinieki, kuri arī līdz šim vistiešākajā veidā strādājuši pie LNB projekta vadības, tāpēc viņu pieredze ir viens no būtiskākajiem kritērijiem. Pēc KM ieskatiem, tieši šo darbinieku spējas, zināšanas un profesionalitāte spēs nodrošināt KM uzticēto aģentūras funkciju optimālu pārņemšanu.

Par nodaļas vadītāju apstiprināts Zigurds Magone, nosakot viņam darba algu Ls 1200 pirms nodokļu nomaksas. Pārvaldes vecāko referentu amatā strādās Indriķis Builis, Juris Ozols, Gita Dambe, Rita Ulmane un Guntis Gailis. Viņu atalgojums – no Ls 500 līdz Ls 800 pirms nodokļu nomaksas. Darbā par nodaļas juriskonsultu pieņemts Harijs Lielvārds ar atalgojumu Ls 700 pirms nodokļu nomaksas.

Reorganizācijas rezultātā, likvidējot aģentūru “Jaunie “Trīs brāļi””, ir samazināts nodarbināto skaits par 17 amata vietām. Atbalsta funkcijas, piemēram, grāmatvedība, tiks nodrošināta ar KM administratīvā aparāta palīdzību.

Reorganizācijas rezultātā plānotais valsts budžeta līdzekļu ietaupījums 2009.gadā ir 229 198 lati. Attiecīgi 2010. un turpmākajos gados ar aģentūras reorganizāciju saistītais valsts budžeta līdzekļu ietaupījums būs 398,9 tūkstoši latu gadā.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!