• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par minimālās algas apmēru šajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2009., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Konsulārā departamenta apmeklētāju pieņemšanu

Vēl šajā numurā

02.07.2009., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par minimālās algas apmēru šajā gadā


 

Minimālā darba alga šogad netiks samazināta un paliks līdzšinējā apmērā – 180 latu mēnesī.

 “Neskatoties uz to, ka, no šā gada 1.jūlija samazinot ar ienākumu nodokli neapliekamo minimumu, darbinieki uz rokas saņems mazāku algu, tomēr minimālās darba algas atstāšana pašreizējā apmērā ļaus vēl vairāk nepasliktināt iepriekšējo dzīves līmeni cilvēkiem. Tas šā brīža ekonomiskajā situācijā īpaši svarīgi ir iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem,” uzskata labklājības ministrs Uldis Augulis.

Atgādinām, ka šogad par 40 stundu darbu nedēļā minimālā darba alga ir 180 latu, bet minimālā stundas tarifa likme – 1,083 lati.

Tas nozīmē, ka darbinieks, sākot ar 2009.gada 1.jūliju (samazināts ar ienākumu nodokli neapliekamais minimums no 90 latiem līdz 35 latiem) saņemot minimālo mēneša darba algu 180 latu apmērā, uz rokas saņems 134,18 latus par pilnu darba mēnesi (40 darba stundas nedēļā). Pusaudžiem un tiem cilvēkiem, kuri ir pakļauti paaugstinātam riskam, minimālā stundas tarifa likme ir 1,239 lati, jo viņiem saskaņā ar Darba likumu ir atļauts strādāt tikai septiņas stundas dienā un 35 stundas nedēļā.

Saskaņā ar statistikas datiem 2008.gada oktobrī minimālo algu saņēma 69,5 tūkst. cilvēku jeb 8,9% no strādājošo kopskaita, t.sk., privātajā sektorā 11,9% (61,3 tūkst.), sabiedriskajā sektorā – 3,1% (8,2 tūkst. cilvēku).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!