• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atklātumu valsts iestāžu tēriņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2009., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno novadu un republikas pilsētu pašvaldību pirmo sēdi

Vēl šajā numurā

01.07.2009., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atklātumu valsts iestāžu tēriņos


 

Lai informētu sabiedrību par valsts budžeta izdevumiem, ietaupījumiem un budžeta veidošanas laikā pieņemtajiem lēmumiem, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar 30.jūnijā parakstītu rīkojumu uzdevis ministrijām un to padotības iestādēm nodrošināt, lai to mājaslapās viegli pieejamā veidā tiek publicēta informācija par budžeta izdevumiem un nodarbināto skaitu. Rīkojumam pievienota arī vienota atskaites tabula, lai visām atskaitēm būtu unificēta un viegli pārskatāma forma.

 “Atklāta informācija par to, kā savus izdevumus samazina valsts sektors, šajā laikā ir objektīvi nepieciešama un pamatota prasība. Ja tiek samazinātas pensijas un sociālie pabalsti, ja valdība aicina sabiedrību uz savstarpēju sapratni, tad arī ikvienas valsts iestādes tēriņiem un izdevumu samazinājumiem ir jābūt pieejamiem ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kas šajā valstī maksā nodokļus,” uzskata V.Dombrovskis.

Mēneša laikā – līdz 31.jūlijam – valsts iestādēm būs jāsagatavo atskaites pa gadiem par laika posmu no 2006.gada, uzrādot nodarbināto skaitu pēc dažādām algu amplitūdām, komandējumu tēriņus, sakaru izdevumus, telpu īres maksas, automašīnu skaitu, kā arī izdevumus sabiedriskajām attiecībām, semināriem un kursiem.

Valdības vadītājs nosūtījis vēstuli ar aicinājumu sekot šādai atskaitīšanās kārtībai arī citām no valsts budžeta finansētām iestādēm, kuras nav tiešā premjera pakļautībā. Vēstule nosūtīta Valsts prezidenta kancelejai, Latvijas Republikas Saeimai, Tiesībsarga birojam, Valsts kontrolei, Augstākajai tiesai, Satversmes tiesai, Centrālajai vēlēšanu komisijai, Prokuratūrai, Centrālajai zemes komisijai, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijai, Nacionālajai radio un televīzijas padomei, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!