• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts zemes dienests: Par Kadastra un Valsts adrešu reģistra informāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2009., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

01.07.2009., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts zemes dienests: Par Kadastra un Valsts adrešu reģistra informāciju


 

No 2009.gada 1.jūlija jebkurš interesents Valsts zemes dienesta (VZD) datu publicēšanas portālā www.kadastrs.lv bez maksas publiski varēs iepazīties ar papildu informāciju no Kadastra informācijas sistēmas.

Šobrīd datu publicēšanas portāla publiskajā versijā www.kadastrs.lv pieejams ierobežots Kadastra un Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmu teksta un telpisko datu apjoms, taču no 1.jūlija portāla grafiskajā sadaļā interesentiem būs iespējams aplūkot papildu informāciju par spēkā esošajiem un prognozētajiem nekustamā īpašuma vērtību zonējumiem, kā arī tiem atbilstošās nekustamā īpašuma vērtību bāzes datiem.

Tāpat portāla publiskajā sadaļā tiks iekļauta papildu telpisko datu apstrādes funkcionalitāte, kā arī papildu iespējas attiecībā uz valsts administratīvo robežu pārlūkošanu.

Datu publicēšanas portāls www.kadastrs.lv ir VZD izstrādātā datu publicēšanas sistēma, kas sniedz klientiem iespēju ērti un pārskatāmi vienkopus aplūkot VZD rīcībā esošos Kadastra un Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datus.

Tāpat no 2009.gada 1.jūlija Valsts adrešu reģistrā būs pieejama aktualizēta informācija atbilstoši administratīvi teritoriālajai reformai.

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, kas nosaka, ka no 2009.gada 1.jūlija Latvijā būs 109 novadi, Valsts zemes dienests nodrošinās Valsts adrešu reģistra datu pieejamību atbilstoši jaunajam administratīvo teritoriju iedalījumam.

Aktualizētais adrešu iedalījums Valsts adrešu reģistrā būs pieejams no 2009.gada 1.jūlija. Ikvienam interesentam ir nodrošināta Valsts adrešu reģistra aktuālo teksta datu aplūkošana VZD interneta mājaslapā www.vzd.gov.lv. Valsts adrešu reģistra datus papildus iespējams izmantot informācijas sistēmu veidošanai un uzturēšanai, kas pilnā apjomā pieejami, noslēdzot līgumu ar VZD.

Valsts adrešu reģistrs ir VZD informācijas sistēma, kas nodrošina datorizētu adresācijas objektu uzskaiti teksta (ar detalizāciju līdz telpu grupai) un kartes veidā (ar detalizāciju līdz zemesgabalam vai ēkai), sistematizēta adrešu saraksta uzturēšanu, kurā katrai adresei piešķirts individuāls un nemainīgs kods, kā arī ar adresēm saistītās informācijas sniegšanu.

 

Līva Rancāne, Valsts zemes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!