• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tulkošanas un terminoloģijas centra funkciju nodošanu Valsts valodas centram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2009., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par izmaiņām Maksātnespējas likumā

Vēl šajā numurā

01.07.2009., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tulkošanas un terminoloģijas centra funkciju nodošanu Valsts valodas centram


 

Ministru kabinets 30.jūnijā nolēma likvidēt Tieslietu ministrijas padotībā esošo valsts aģentūru “Tulkošanas un terminoloģijas centrs”, nododot tās funkcijas citai ministrijas padotības iestādei – Valsts valodas centram (VVC).

Lai veiktu iestāžu funkciju nodošanu, valdība šodien pieņēma izmaiņas VVC nolikumā, papildinot centra funkcijas ar līdzšinējām TTC funkcijām, uzdevumiem un kompetenci.

Pēc būtības līdzīgie centra un aģentūras uzdevumi noteikumu projektā apvienoti, bet viena uzdevuma, proti, – ka aģentūra izstrādā un iesniedz priekšlikumus terminu apstiprināšanai Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijā, iekļaušana noteikumu projektā atzīta par nelietderīgu, jo šis ir visu tiešās pārvaldes iestāžu nespecifisks uzdevums. VVC kā TTC funkciju un saistību pārņēmēja turpmāk pilnā apjomā pildīs TTC līdz šim noteiktās starptautiskās saistības attiecībā uz Eiropas Savienības dokumentu tulkošanu.

Vienlaikus valdība atzina par spēku zaudējušiem TTC darbību reglamentējošos ārējos normatīvos aktus: Ministru kabineta 2004.gada 5.oktobra noteikumus Nr.826 “Valsts aģentūras “Tulkošanas un terminoloģijas centrs” nolikums” un Ministru kabineta 2005.gada 5.jūlija noteikumus par TTC publisko maksas pakalpojumu izcenojumiem.

Tā kā turpmāk VVC funkciju loks būs krietni plašāks, Tieslietu ministrija ir nolēmusi izsludināt konkursu VVC direktora amatam, savukārt līdzšinējais VVC direktors Agris Timuška šodien ar valdības lēmumu tika pārcelts direktora vietnieka amatā.

Jaunās funkcijas VVC sāks pildīt no šodienas, 1.jūlija. VVC mainīs arī savu līdzšinējo atrašanās vietu. VVC turpmāk atradīsies Rīgā, K.Valdemāra ielā 37.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!