• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par lauku attīstības speciālistu skaita samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2009., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par projektu iesniegumiem Eiropas Zivsaimniecības fonda programmu pasākumos

Vēl šajā numurā

30.06.2009., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par lauku attīstības speciālistu skaita samazināšanu


 

No šā gada 1.jūlija tiks samazināts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) lauku attīstības speciālistu skaits pašvaldībās. Pēc grozījumu veikšanas likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam” speciālistu atalgojums vairs netiks nodrošināts no valsts dotācijām. Šobrīd Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar LLKC izstrādā iespējamos Lauku konsultatīvās un informācijas apmaiņas sistēmas modeļus.

 “Ņemot vērā, ka aktivitāti lauku teritorijā ir iespējams veicināt, nodrošinot informāciju vajadzīgā laikā un vietā – sniedzot lauciniekiem aktuālu informāciju par attīstības iespējām, izmantojot ES un valsts atbalstu, minimāli nepieciešamais būtu nodrošināt lauku attīstības speciālistus teritorijās ar negatīvu attīstības indeksu,” atzīst ZM valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš. LLKC direktors Edgars Linde gan uzsver, ka šobrīd galīgais variants vēl nav pieņemts, tāpēc būtu pāragri izdarīt galīgos secinājumus par to, kā notiks lauku attīstības speciālistu darbs turpmāk.

Lauku attīstības speciālisti darbojas Latvijas lauku konsultatīvās un informācijas apmaiņas sistēmas ietvaros visās Latvijas pašvaldībās un viņu galvenie pienākumi ir konsultāciju sniegšana lauksaimniekiem par Eiropas Savienības un valsts atbalsta lauksaimniecībai un lauku attīstībai izmantošanas iespējām. Pastāvot vecajam administratīvajam dalījumam, katrā pagastā bija viens lauksaimniecības konsultants – tātad to skaits pārsniedza 500 cilvēku. Pēc 1.jūlija Latvijā būs 109 novadi, tāpēc arī lauku attīstības speciālistu skaits samazināsies. “Viss, protams, ir atkarīgs no pieejamajiem finanšu resursiem,” saka E.Linde, “tāpēc mēs centīsimies izveidot tādu modeli, kas pašreizējos apstākļos būtu visoptimālākais un ļautu pēc iespējas pilnīgāk aptvert visas administratīvās teritorijas, kurās ir objektīva nepieciešamība pēc šāda veida valsts finansēta pakalpojuma.”

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!