• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - sarunā ar Krievijas vēstnieku - sarunā ar Igaunijas vēstnieku - sarunā ar Izraēlas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1999., Nr. 237/238 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs - tiekoties ar ANO pārstāvniecības vadītāju

Vēl šajā numurā

23.07.1999., Nr. 237/238

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— sarunā ar Krievijas vēstnieku

Vakar, 22.jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.

Vēstnieks iesniedza ministram Krievijas ārlietu ministra Igora Ivanova apsveikuma vēstuli un novēlēja panākumus šajā amatā.

I.Bērziņš informēja vēstnieku par Latvijas jaunās valdības darba iecerēm un uzsvēra, ka līdzās Latvijas ārpolitikas prioritātēm — virzībai uz ES un NATO — valdība ir ieinteresēta turpināt labo kaimiņattiecību attīstību ar Krieviju. Ministrs apliecināja Latvijas gatavību un aicināja arī Krieviju aktīvāk turpināt Starpvaldību komisijas darbu.

I.Bērziņš sarunā atgādināja, ka Krievijas ārlietu ministra I.Ivanova ielūgums apmeklēt Latviju paliek spēkā. Vēstnieks A.Udaļcovs apstiprināja Krievijas ārlietu ministra vēlmi apmeklēt Latviju.

Sarunas nobeigumā A.Udaļcovs augstu novērtēja abu valstu Ārlietu ministriju līdzšinējo sadarbību un dialogu.

— sarunā ar Igaunijas vēstnieku

Vakar, 22.jūlijā, LR ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Igaunijas vēstnieku Latvijā Juhanu Haravē ( Juhan Haravee ).

Tikšanās sākumā vēstnieks apsveica I.Bērziņu, uzņemoties ārlietu ministra pienākumus, un novēlēja panākumus šajā amatā.

I.Bērziņš un J.Haravī atzinīgi novērtēja abu valstu attiecības, kas, viņuprāt, ir labs veiksmīgas kaimiņvalstu sadarbības paraugs. I.Bērziņš uzsvēra, ka jaunās valdības Deklarācijā noteikto valsts ārpolitikas stratēģisko mērķu vidū reģionālā sadarbība ieņem nozīmīgu vietu. Tika apspriesti arī ES paplašināšanās jautājumi, kā arī runāts par tuvojošos Helsinku sanāksmi. Vēstnieks izteica Igaunijas gatavību sniegt atbalstu Latvijai ceļā uz ES un dalīties pieredzē, kas gūta sarunu procesā. J.Haravī izteica cerību, ka arī Latvija tiks uzaicināta sākt iestāšanās sarunas jau šogad Helsinku samita laikā.

Ministrs un vēstnieks pārrunāja ar NATO saistītos jautājumus, no 15. līdz 17.jūlijam Vašingtonā notikušo ASV un Baltijas Partnerības komitejas sanāksmi, kā arī augustā paredzēto Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanos.

— sarunā ar Izraēlas vēstnieku

Trešdien, 21.jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Izraēlas vēstnieku Latvijā Odedu Benuru ( Oded Ben–Hur ).

Vēstnieks iesniedza ministram Izraēlas ārlietu ministra D.Levi apsveikuma vēstuli un novēlēja panākumus šajā amatā.

Tikšanās sākumā ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas un Izraēlas divpusējo sadarbību, kas veiksmīgi attīstās visdažādākajās jomās — politiskajā, ekonomiskajā, kultūras un izglītības.

Vēstnieks informēja ārlietu ministru par šā gada jūlijā apstiprināto Izraēlas premjera Ehuda Baraka valdību, kā arī pārrunāja reģionālos jautājumus. I.Bērziņš norādīja: lai gan Latvija par prioritārām jomām izvirzījusi iestāšanos ES un NATO, tā ar lielu uzmanību seko notikumu attīstībai Tuvo Austrumu reģionā un atbalsta miera procesu un iniciatīvas, kas vērstas uz miera un stabilitātes nodrošināšanu Tuvajos Austrumos.

Diplomāti atzinīgi novērtēja divpusējo attiecību veiksmīgo attīstību un bija vienisprātis, ka abām valstīm jāturpina jau iesāktie divpusējie projekti, kā arī jāizmanto iespējas paplašināt Latvijas un Izraēlas ekonomiskās attiecības.

Abas puses pauda atbalstu iniciatīvām, kas vērstas uz vēsturiskā mantojuma apzināšanu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!