• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2009., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot parlamentāriešus 9.Saeimas 2009.gada Pavasara sesijas pēdējā plenārsēdē 18.jūnijā

Vēl šajā numurā

19.06.2009., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu


 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 17.jūnijā tikās ar 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta pretendentpilsētu – Rīgas, Liepājas un Cēsu – pārstāvjiem, lai iepazītos ar projekta gaitu trīs mēnešus pirms kultūras galvaspilsētas titula pasludināšanas šā gada septembrī. 2014.gadā šo statusu iegūs viena pilsēta Latvijā un viena pilsēta Zviedrijā. Pilsētas tiek izvēlētas nacionālā atlases konkursa ietvaros.

V.Zatlers atzīmēja pozitīvo Latvijas pilsētu iesaisti šajā projektā, kā arī augstu novērtēja entuziasmu un centienus virzīt šo projektu, domājot 2014.gada perspektīvā, neskatoties uz finansiāli grūtajiem laikiem šobrīd. Novēlot veiksmi projektā, viņš piebilda: “Katra no pretendentpilsētām ir Latvijas kultūras centrs. Tās ir pilsētas ar ambīcijām, kuras mums noteikti ir jāatbalsta.” Sarunas laikā projekta vadītāji uzsvēra šā kultūras projekta tiešo mijiedarbību ar citām funkcijām, piemēram, sociālo un ekonomisko. Eiropas kultūras galvaspilsētas projekts 2014.gadā Latvijai palīdzētu parādīt Latviju plašākai Eiropas auditorijai, tikai gadu pirms Latvijai būs jāuzņemas ES prezidējošās valsts loma.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!