• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sarunu ar "Latvijas auto". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta vēstule Nr. 27-7/104

Par valsts sertifikātu reģistra informāciju

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sarunu ar "Latvijas auto"

Lai meklētu autopārvadātājiem aktuālo problēmu risinājumu, satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs šodien, 21.jūlijā, pulksten 10 uz tikšanos aicinājis starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" pārstāvjus.

Nepieciešams apspriest ne vien autopārvadātāju izvirzīto prasību apmierināšanas iespējas, bet arī izvērtēt to iespējamās sekas uz pārvadājumu tirgu.

Autopārvadātāji valdībai prasa atvieglot vīzu režīmu Krievijas un NVS valstu autopārvadātājiem, veicināt autopārvadājumu atļauju pa Krieviju, Poliju un citām valstīm piešķiršanu nepieciešamajā apjomā, veikt tirgus aizsardzības pasākumus un risināt citus jautājumus.

Visas autopārvadātāju izvirzītās problēmas neatrodas tiešā Satiksmes ministrijas (SM) kompetencē, tomēr ministrijas speciālisti jau ilgstoši ir iesaistījušies visu autopārvadātāju minēto jautājumu risināšanā. Šim darbam, kas veikts sadarbībā ar Latvijas un Krievijas autopārvadātājiem un citām ministrijām, ir vērā ņemami rezultāti.

Lai vienkāršotu vīzu saņemšanas procedūru, SM valdībā ir iesniegusi vairākus priekšlikumus. Ministru kabinets (MK) 8.jūlijā tos izskatīja un nolēma meklēt iespējas atvērt konsulāro punktu Kaļiņingradā, kā arī izveidot vīzu izsniegšanas biroju Terehovas robežkontroles punktā. Turklāt SM kontrolē, lai tiktu izpildīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojums, kas atceļ vairāku pašvaldību lēmumus iekasēt "ekoloģisko nodokli" robežkontroles punktos.

Ir sagatavots un iesniegts izskatīšanai valdībā MK noteikumu "Par vīzu izsniegšanas kārtību" grozījumu projekts, kurā paredzēts, ka arī Eiropas Transporta ministru konferences (ETMK) atļauja (grāmatiņa) ir pamatojums vīzas izsniegšanai.

SM šobrīd izstrādā koncepciju autotransporta pārvadājumu kontroles uzlabošanai, kurā būs paredzēti visi nepieciešamie pasākumi autopārvadātāju prasību par pārvadājumu noteikumu ievērošanu pilnīgai izpildei. Šīs koncepcijas sākotnējās versijas apspriešanā ir piedalījušies arī "Latvijas auto" pārstāvji. Lai nekavējoties uzsāktu citu valstu pārvadātāju uzņēmējdarbības kontroli Latvijā, SM ir lūgusi Valsts ieņēmumu dienestu nodrošināt ārzemju pārvadātājiem izsniegto atļauju precīzu kontroli, reģistrāciju un dzēšanu.

Jautājums par atļauju skaita palielināšanu pārvadājumiem uz Krieviju, Poliju un citām valstīm ir atkarīgs ne tikai no Latvijas, bet arī no otras līgumslēdzējas valsts nostājas. Tas, ka Latvijas uzņēmēju veikto pārvadājumu skaits nozīmīgi pārsniedz pārvadājumu skaitu no citām valstīm, būtiski sarežģī šī jautājuma risināšanu. Turklāt vairākas valstis ir ieņēmušas principiālu nostāju nepieļaut tranzīta apjoma palielināšanos. Tomēr SM neatlaidīgi cenšas un centīsies arī turpmāk panākt atļauju skaita palielināšanu Latvijas autopārvadātājiem. Vienlaikus SM ir ierosinājusi Latvijas autopārvadātājiem īpašu uzmanību veltīt kombinēto pārvadājumu attīstīšanai. Tas pārvadājumu apjomu nepadarītu tik atkarīgu no atļauju skaita, proti, tas rada iespēju "apiet" tās valstis, no kurām ir grūtības saņemt pietiekamu atļauju daudzumu.

Didzis Jonovs,

satiksmes ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!