• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 28 nepilsoņu bērniem, kuri atzīti par Latvijas pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsonības pretendentu uzticības solījumu Latvijai

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 28 nepilsoņu bērniem, kuri atzīti par Latvijas pilsoņiem

Vakar, 20.jūlijā, 28 nepilsoņu un bezvalstnieku bērni, kuri dzimuši pēc 1991.gada 21.augusta, ar LR Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces Eiženijas Aldermanes rīkojumu atzīti par Latvijas pilsoņiem.

Jaunākais no šiem bērniem ir gadu vecs, bet vecākais — nepilnus astoņus gadus vecs. Starp jaunajiem pilsoņiem ir 18 meitenes un 10 zēni, un visi 28 bērni dzīvo Rīgā.

1999.gada 1.janvārī stājās spēkā likums "Grozījumi Pilsonības likumā", kas ļauj nepilsoņiem un bezvalstniekiem pieprasīt Latvijas pilsonību saviem pēc 1991.gada 21.augusta dzimušajiem bērniem. Šīs tiesības attiecas uz apmēram 20 tūkstošiem bērnu, bet līdz šim LR Naturalizācijas pārvaldes reģionālajās nodaļās ir saņemti tikai 190 iesniegumi. Par Latvijas pilsoņiem atzīti 72 bērni (ieskaitot tos, kuri par Latvijas pilsoņiem atzīti vakar, 20.jūlijā).

Naturalizācijas pārvalde uzskata, ka nelielā aktivitāte izskaidrojama ar to, ka šo bērnu vecāki labprātāk izmanto iespēju iegūt pilsonību saviem bērniem naturalizācijas procesā (vienlaikus ar naturalizēto personu Latvijas pilsonību iegūst arī šīs personas nepilngadīgie bērni līdz 15 gadu vecumam). Piemēram, 20.jūlijā MK pieņemtajā rīkojumā par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā no 447 personām 91 bija viņu nepilngadīgais bērns.

Aigars Smiltnieks,

Naturalizācijas pārvaldes

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!