• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbildīgo institūciju kūtrumu, nepiesakoties uz ES aģentūras izvietošanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2009., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā

Vēl šajā numurā

17.06.2009., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbildīgo institūciju kūtrumu, nepiesakoties uz ES aģentūras izvietošanu Rīgā


 

Saeimas Eiropas lietu komisija 10.jūnijā pauda neizpratni, kādēļ Latvija laikus nepieteicās Rīgā izvietot jaunveidojamās Eiropas Savienības (ES) Energoregulatoru sadarbības aģentūras galveno mītni.

Komisija vienojās Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim nosūtīt vēstuli, kurā aicinātu valdību turpmāk rīkoties daudz aktīvāk, lai mūsu valstī tiktu izvietota kāda no daudzajām ES aģentūrām. Būtiski, lai, lemjot par šādu iestāžu iespējamo izvietošanu Latvijā, valdība ņemtu vērā ne tikai izdevumus, bet arī daudzos ieguvumus, uzsvēra komisijas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

Iespējamās Energoregulatoru sadarbības aģentūras galvenās mītnes vietas 12.jūnijā apspriedīs ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padome. Galvenās pretendentes uz šīs jaunās ES institūcijas mītnes izvietošanu ir Ļubļana Slovēnijā, Bratislava Slovākijā un Bukareste Rumānijā.

Latvija uz šīs ES institūcijas mītnesvietu nepretendēja, jo par Rīgas izvirzīšanu bija jāpieņem politisks lēmums, ko iepriekšējā valdība neizdarīja, komisijas sēdē skaidroja Ekonomikas ministrijas ierēdņi. Lai sekmīgi konkurētu ar citiem pretendentiem, Latvijai, iespējams, gadu vai divus būtu jāfinansē iespējamās mītnesvietas īre Rīgā, kas nozīmētu papildu pusmiljona latu lielas izmaksas. Tomēr ekonomikas ministrs Artis Kampars sēdē atzina, ka viņš ir pārsteigts par šādu sava politiskā priekšgājēja rīcību.

 “Šāda neizdarība ir augstākā mērā bezatbildīga, nepieņemama un pretēja valsts interesēm,” uzsvēra deputāts Artis Pabriks. Viņš izteica viedokli, ka vismaz vienas šādas aģentūras izvietošanai Latvijā vajadzētu būt mūsu valdības un diplomātijas mērķim.

Līdzīgu viedokli pauda arī deputāte Sandra Kalniete, norādot, ka ES aģentūru izvietošana dalībvalstīs sniedz gan atpazīstamību, gan arī ir finansiālus ieguvumus. “Latvija regulāri nokavē pieteikšanos uz šādiem projektiem. Ja mēs to neuzskatām par vajadzīgu, kādēļ tad citas dalībvalstis tā sacenšas par šo aģentūru izvietošanu?” vaicāja deputāte.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!