• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas budžeta samazināšanu par 2,8 miljoniem latu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2009., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovākijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

17.06.2009., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas budžeta samazināšanu par 2,8 miljoniem latu


 

Saeimas Prezidijs 12.jūnijā nolēma samazināt Saeimas 2009.gada budžeta izdevumus papildus par gandrīz miljonu latu, iesniedzot “Grozījumus likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam””, kas paredz samazināt Saeimas izdevumus vēl par 966 234 tūkstošiem latu.

“Ņemot vērā kritisko ekonomisko situāciju valstī, arī Saeima izvērtē visas iespējas, lai maksimāli samazinātu savus izdevumus. Lielāko daļu Saeimas budžeta izdevumu samazinājuma 2009.gada budžetā – aptuveni 2 miljonus latu, veido atlīdzību samazinājums Saeimas deputātiem un darbiniekiem,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Jau iepriekš Saeimas Prezidijs iesniedza budžeta grozījumus likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”, kas paredz samazināt Saeimas izdevumus 2009.gada budžetā par 1 834 298 latiem.

Lai vēl vairāk samazinātu Saeimas 2009.gada budžeta izdevumus, Saeimas frakciju vadītāji 15.jūnijā vienojās no 1.jūlija:

• samazināt deputātu atalgojumu par 20 procentiem;

• samazināt samaksu deputātiem par Saeimas komisiju sēžu apmeklējumu par 20 procentiem;

• atteikties no Saeimas dienesta automašīnu piešķiršanas Saeimas komisiju vadītājiem.

Jau iepriekš Saeimas deputāti izdarīja grozījumus Saeimas kārtības rullī, paredzot samazināt deputātiem izmaksājamās kompensācijas. Grozījumi jau šobrīd paredz no 1.jūlija par 20 procentiem samazināt kompensācijas par deputātu transporta izdevumiem, bet kompensācijas sakaru izdevumiem noteiktas par 30 procentiem mazākas. Savukārt no 1.septembra par 20 procentiem tiks samazinātas īres kompensācijas tiem deputātiem, kuri nedzīvo Rīgā un kuriem deputāta pilnvaru realizēšanai jāīrē dzīvojamā telpa vai viesnīca galvaspilsētā.

Tāpat ir samazināts pabalsts deputātiem ar tā dēvēto mīksto mandātu, kas tiek izmaksāts, izstājoties no Saeimas sastāva. Proti, piedāvātie grozījumi paredz no trim līdz vienai mēnešalgai samazināt vienreizējā pabalsta apjomu deputātiem, kuru mandāts izbeidzas, jo tiek atjaunots mandāts deputātam, kurš atgriežas Saeimā pēc darba valdībā vai kārtības ruļļa 13.panta trešajā daļā minētā atvaļinājuma.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, atstājot darbu Saeimā, pabalstus nesaņems arī deputāti, kuri šajās vēlēšanās ievēlēti Eiropas Parlamentā.

Kopējais Saeimas budžeta samazinājums 2009.gada budžeta grozījumos ir 2 800 532 latu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!