• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieprasot publiskot ietaupījumus valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2009., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils domē ievēlētie deputāti (alfabētiskā secībā)

Vēl šajā numurā

16.06.2009., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieprasot publiskot ietaupījumus valsts pārvaldē


 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzdod visām ministrijām, aģentūrām un valsts iestādēm, kas tiek finansētas no valsts budžeta, mēneša laikā pēc budžeta grozījumu apstiprināšanas Saeimā publiskot savās mājaslapās, kā arī izplatīt plašsaziņas līdzekļiem pārskatāmu un precīzu informāciju par izdevumu samazinājumiem konkrētās pozīcijās. Šāda informācija būs jāsagatavo, iepriekšējo finansējumu salīdzinot ar tēriņiem pēc budžeta izdevumu samazināšanas par 500 miljoniem latu.

 “Laikā, kad valdībai jāpieņem smagi un izšķiroši lēmumi, kuri diemžēl skar arī sociāli vismazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas, mums ir atklāti jāparāda sabiedrībai tie samazinājumi, kas tiek veikti valsts budžetā, tās pozīcijas, uz kuru rēķina tiek taupīts. Turklāt konkrēti un reāli samazinājumi – par cik mazāk tērēsim atalgojumam, autotransportam, telefoniem, par cik samazināsim birokrātisko aparātu un kādas funkcijas valsts vairs neveiks,” uzsver V.Dombrovskis. Ministru prezidents uzskata, ka atklātība par valsts izdevumiem ir vienīgais ceļš uz dialogu ar sabiedrību par to, kādēļ šobrīd esam spiesti pieņemt nepopulārus un smagus lēmumus.

Konkrēta informāciju par termiņu, kādā ministrijām, aģentūrām un valsts iestādēm jāsagatavo un jāpublisko minētie dati, tiks sniegta pēc budžeta grozījumu galīgās pieņemšanas Saeimā.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!