• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: tiekoties ar Somijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija: savā virzībā uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: tiekoties ar Somijas vēstnieku

Vakar, 20.jūlijā, LR ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar ES prezidējošās valsts Somijas vēstnieku Latvijā Hannu Hemeleinenu, kurš šobrīd arī darbojas kā diplomātiskā korpusa vecākais.

Vēstnieks tikšanās sākumā LR ārlietu ministram nodeva Somijas ārlietu ministres Tarjas Halonenas apsveikuma telegrammu ar laba vēlējumiem, uzsākot pildīt ārlietu ministra pienākumus.

I.Bērziņš informēja vēstnieku par jaunās valdības Deklarāciju, uzsvēra, ka valdība saglabās nemainīgus valsts ārpolitikas stratēģiskos mērķus: integrāciju ES un dalību Ziemeļatlantijas aliansē. Ministrs attiecības starp abām valstīm novērtēja kā ļoti draudzīgas un izteica pārliecību, ka arī turpmāk tās attīstīsies uz labas sadarbības principiem.

Vēstnieks iepazīstināja ar ES Somijas prezidentūras prioritātēm: Balkānu krīzes noregulējumu un ES paplašināšanās procesu, kā arī izteica cerību, ka Latvija tiks uzaicināta uz iestāšanās sarunām, balstoties uz Komisijas ziņojumu. Vēstnieks uzsvēra, ka Somija aktīvi atbalsta ES paplašināšanos un Baltijas valstu iekļaušanos tajā. Somija arī sekos, lai process balstītos uz vienlīdzīgu pieeju visām kandidātvalstīm un uz objektīviem vērtēšanas kritērijiem. Diplomāti atzina, ka abām valstīm ir vienota izpratne par reģiona nākotni, kurā cieši būtu jāsadarbojas Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm. Raksturojot attiecības ar kaimiņvalstīm, I.Bērziņš pauda savu optimismu par to veiksmīgu attīstību.

Sarunas nobeigumā H.Hemeleinens uzaicināja I.Bērziņu apmeklēt Somiju.

Ārlietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!