• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējuma samazinājumu drošības struktūrās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2009., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansējuma samazināšanu diplomātiskajam dienestam

Vēl šajā numurā

16.06.2009., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējuma samazinājumu drošības struktūrās


 

Lemjot par budžeta samazināšanu iekšlietu sistēmā, Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) un citās drošības struktūras, to nedrīkst veikt uz personālsastāva atalgojuma un sociālo garantiju rēķina, uzskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Dalbiņš.

Komisijas priekšsēdētājs aicina valdību, kā arī NBS, Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas vadību, samazinot drošības struktūru finansējumu, darīt visu iespējamo, lai pēc iespējas mazāk ciestu karavīru un policistu sociālais nodrošinājums.

 “Aicinu valdību par prioritāti izvirzīt personālsastāva saglabāšanu. Lai cik būtu ekonomiski smags laiks, pats būtiskākais ir saglabāt cilvēkus,” pauda J.Dalbiņš. “Pretējā gadījumā Latvijas drošības struktūras var zaudēt savu lielāko vērtību – kadrus.”

J.Dalbiņš atgādina, ka, veidojot Latvijas bruņotos spēkus, valsts savu karavīru sagatavošanā ieguldījusi gan ievērojamus finanšu līdzekļus, gan laiku. “Jaunas rācijas, ieročus un citas ekipējuma lietas mēs atkal varēsim nopirkt, kad būs nauda, bet iegādāties labi sagatavotus karavīrus nebūs iespējams,” uzsver komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!