• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu uz amata vietām "Valsts nekustamie īpašumi" valdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2009., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 9.jūnijā

Vēl šajā numurā

11.06.2009., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu uz amata vietām “Valsts nekustamie īpašumi” valdē

 

10.jūnijā VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) padomes sēdē valdes priekšsēdētājs M.Kaijaks un valdes locekļi A.Dobrājs un E.Švēde informēja, ka nepiekrīt grozījumiem darba līgumos saistībā ar atalgojuma samazinājumu. Līdz ar to puses vienojās, ka darba tiesiskās attiecības tiks pārtrauktas ar šā gada 30.jūniju, izmaksājot atlaišanas kompensāciju divu mēnešalgu apmērā, neskatoties uz to, ka darba līgumā bija paredzēta atlaišanas kompensācija sešu mēnešalgu apmērā. Lai nodrošinātu VNĪ turpmāku darbu, Finanšu ministrija izsludinās atklātu konkursu uz divām valdes locekļu amata vietām.

5.maijā valdība pieņēma Ministru kabineta noteikumus par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļu atlīdzību, pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību. Atbilstoši kapitālsabiedrības lielumam tiesību aktā noteikts valdes priekšsēdētāja un locekļu atalgojums, paredzot, ka atlīdzības noteikšanā tiek izmantots Centrālās statistikas pārvaldes publicētais sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs (pērn – 567 lati), kam piemērots koeficients, kas nav lielāks par 5.

Analizējot bilances kopsummu, neto apgrozījumu un darbinieku skaitu VNĪ, tā klasificējama kā liela kapitālsabiedrība. Tāpēc VNĪ valdes priekšsēdētāja atlīdzībai piemērojams koeficients 4,6, savukārt valdes locekļiem – 90% apmērā no priekšsēdētāja atalgojuma.

Šādam atalgojuma samazinājumam piekrīt tikai viens valdes loceklis – A.Balodis, līdz ar to darba tiesiskās attiecības ar viņu tiks turpinātas. Tā kā valdes locekļu skaits tiks samazināts līdz trim, Finanšu ministrija tuvākajās dienās izsludinās atklātu konkursu uz divām amata vietām.

Ministrija kā VNĪ kapitāla daļu turētāja kandidātiem izvirza šādas prasības: augstākā izglītība, vēlams finansēs, ekonomikā, vadības zinātnēs vai tiesību zinātnēs; darba pieredze vidējā/lielā uzņēmumā vadošā amatā; zināšanas un pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā, apsaimniekošanā un jaunu projektu attīstībā un uzraudzībā; vēlamas zināšanas par projektu finansēšanas modeļiem; teicamas latviešu, labas angļu un krievu valodas zināšanas; spēja patstāvīgi darboties, pieņemt lēmumus un atbildību par tiem; spēja vadīt un motivēt vadības komandu kopējo uzdevumu izpildei; labas komunikācijas prasmes; nevainojama reputācija.

Pretendentam būs jāsagatavo un jāiesniedz rakstu darbs – eseja “Valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanas sistēma un valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” vieta tajā”.

Jau iepriekš ziņots, ka 28.maijā VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes sēdē un VAS “Latvijas Loto” ārkārtas akcionāru sapulcē tika nolemts samazināt atalgojumu abu kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētājiem, VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājam nosakot atalgojumam piemērojamo koeficientu 5, VAS “Latvijas Loto” valdes priekšsēdētājai – 3,6, savukārt valdes locekļiem – 90% apmērā no priekšsēdētāja atalgojuma.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!