• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par "Nord Stream" gāzes vada ietekmi uz vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2009., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta paplašinātajā ārkārtas sēdē par valsts budžeta grozījumiem: 2009.gada 9.jūnijā

Vēl šajā numurā

10.06.2009., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par “Nord Stream” gāzes vada ietekmi uz vidi


 

Vides ministrija sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām ir izvērtējusi “Nord Stream” plānotā gāzes cauruļvada Baltijas jūrā ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, kas sagatavots atbilstoši “Espoo” konvencijas par pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējumu prasībām un nosūtīts izvērtēšanai visām valstīm, kas robežojas ar Baltijas jūru.

Ņemot vērā ziņojuma sabiedriskās apspriešanas un izvērtēšanas rezultātus, Dānijas, Krievijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas kompetentajām institūcijām, kam jāpieņem lēmums par gāzes vada būvniecību, tika nosūtīts Vides ministrijas sagatavotais atzinums par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojums.

Ministrijas atzinumā sniegts vērtējums par sagatavoto ziņojumu un iespējamām pārrobežu ietekmēm, kas varētu būt aktuālas Latvijai, kā arī norādīts uz vairākiem papildu precizējamajiem jautājumiem. Plānots, ka gāzes cauruļvada trase pa Baltijas jūru savienotu Krieviju un Vāciju, šķērsojot arī Somijas, Zviedrijas un Dānijas jūras teritorijas. Ziņojumā vērtēti iespējamās trases izbūves varianti, to radītās ietekmes, nepieciešamie sagatavošanas un būvniecības darbi, kā arī ar gāzes cauruļvada izbūvi un ekspluatāciju saistītās ietekmes. Lai arī kopumā iespējamās ietekmes no gāzes vada būvniecības attiecībā uz Latviju, ja tiek ievēroti visi nepieciešami piesardzības pasākumi un netiek pieļautas avārijas situācijas, netiek vērtētas kā būtiskas un Latvijas ūdeņus trase nešķērso, tomēr kopumā vairāki jautājumi līdz galam nav atspoguļoti ziņojumā un vairāki ar zvejniecību un drošību saistīti jautājumi un to radītās ietekmes papildus jāprecizē līdz konkrēto risinājumu pieņemšanai.

Atzinumā norādīts uz nepieciešamajiem papildu pasākumiem, kas veicami konkrēto ietekmju samazināšanai, un nepieciešamību precizēt vairākus ar cauruļvada izbūvi saistītos jautājumus, tostarp precizēt konkrētos zvejas ierobežojumus, ja tādi tiktu noteikti saistībā ar gāzes vada izbūvi, un tiem atbilstošos kompensāciju pasākumus, papildu drošības nosacījumus iespējamo avārijas situāciju novēršanai, kā arī darbu veikšanas monitoringam cauruļvadu izbūves darbu laikā.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!