• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 26. maija noteikumi Nr. 484 "Noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2009., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.513

Par Zviedrijas Bruņoto spēku, Īrijas Aizsardzības departamenta, Čehijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Slovākijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Somijas Aizsardzības ministrijas saprašanās memoranda par dalību miera uzturēšanas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

09.06.2009., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 484

Pieņemts: 26.05.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.484

Rīgā 2009.gada 26.maijā (prot. Nr.33 14.§)
Noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai
Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 13.panta pirmās daļas 9.punktu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka valsts nodrošinātā atbalsta veidu profesionāla sociālā darba ieviešanai un attīstībai pašvaldībās, atbalsta apmēru un nosacījumus tā saņemšanai.
2. Valsts atbalstu nodrošina mērķdotācija, ko sadala atbilstoši likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirtajai apro­priācijai sociālo darbinieku mēneša amat­algas paaugstināšanai un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (turpmāk – mērķdotācija). Mērķdotācija paredzēta darbiniekiem, kuriem ir sociālā darbinieka kvalifikācija vai kuri līdz 2007.gada 31.decembrim uzsākuši vai turpina to iegūt un kuri pašvaldību sociālajos dienestos (turpmāk – sociālais dienests) sniedz sociālos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, izmantojot sociālā darba metodes (turpmāk – sociālais darbinieks).
3. Mērķdotāciju piešķir republikas pilsētas domei, novada domei (turpmāk – dome) vai sociālajam dienestam atbilstoši sociālo darbinieku skaitam.
4. Sociālo darbinieku skaitu, par kuriem aprēķina mērķdotāciju, nosaka, ņemot vērā pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrēto iedzīvotāju skaitu:

4.1. republikas pilsētās – viens sociālais darbinieks, kas strādā normālo darba laiku, uz 5000 iedzīvotājiem (± 50);

4.2. novados – viens sociālais darbinieks, kas strādā normālo darba laiku vai pusi no normālā darba laika, uz 4000 iedzīvotājiem (± 40).
II. Mērķdotācijas pieprasīšana, aprēķināšana un līguma slēgšana
5. Lai saņemtu mērķdotāciju, dome vai sociālais dienests katru gadu divas reizes gadā – līdz 20.janvārim un 20.jūlijam – iesniedz Labklājības ministrijā (turpmāk – ministrija) mērķdotācijas pieprasījumu (turpmāk – pieprasījums) par sociālajiem darbiniekiem, kuri ir darba attiecībās ar attiecīgo domi vai sociālo dienestu pieprasījuma iesniegšanas dienā (pielikums).
6. Pamatojoties uz pieprasījumu, ministrija aprēķina mērķdotācijas apmēru, kas attiecīgā gada pirmajā pusgadā pienākas katrai domei un sociālajam dienestam (mērķdotācijas saņēmējam), par pamatu ņemot 50 procentus no likumā par valsts budžetu kārtējam gadam mērķdotācijām paredzētajiem līdzekļiem. Attiecīgos līdzekļus sadala proporcionāli sociālo darbinieku skaitam. Gada otrajā pusgadā mērķdotācijas apmēru aprēķina, ņemot vērā mērķdotācijām paredzēto līdzekļu atlikumu līdz gada beigām.
7. Ministrija ar domi vai sociālo dienestu slēdz līgumu par mērķdotācijas piešķiršanu (turpmāk – līgums). Līgumā iekļauj mērķdotācijas pārskaitīšanas, samazināšanas un izlietošanas nosacījumus, pārskatu sniegšanas kārtību par katru kalendāra mēnesi un kārtību, kādā mērķdotācijas saņēmējs reizi pusgadā tiek informēts par ministrijas aprēķināto mērķdotācijas apmēru vienam sociālajam darbiniekam, kā arī nosaka informāciju, kas sniedzama par katru sociālo darbinieku.
8. Katru gadu no februāra līdz decembrim ministrija līdz kārtējā mēneša desmitajam datumam pārskaita katram mērķdotācijas saņēmējam mērķdotāciju par iepriekšējo mēnesi. Mērķdotāciju par decembri pārskaita līdz attiecīgā gada 31.decembrim.
9. Dome vai sociālais dienests atbilstoši ministrijas aprēķinātajam mērķdotācijas apmēram nodrošina mēneša amatalgas paaugstinājuma izmaksu sociālajam darbiniekam un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.
10. Šo noteikumu 5.punktā minētais pieprasījums ministrijā nav jāsniedz par sociālajiem darbiniekiem, kuri mērķdotāciju saņēma kalendāra gada iepriekšējos sešos mēnešos un kuriem saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības uz mērķdotāciju.
III. Mērķdotācijas izmaksas pārtraukšana un kontrole
11. Mērķdotācijas saņēmējs līdz kārtējā mēneša beigām ziņo ministrijai par mērķdotācijas izmaksas pārtraukšanu, ja:

11.1. sociālais darbinieks atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā;

11.2. ar sociālo darbinieku tiek izbeigtas darba tiesiskās attiecības;

11.3. sociālais darbinieks tiek pārcelts citā darbā;

11.4. sociālais darbinieks pārtrauc iegūt sociālā darbinieka kvalifikāciju;

11.5. rodas citi apstākļi, kad zūd tiesības saņemt mērķdotāciju (minētais neattiecas uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu, darba devēja apmaksājamo darba nespējas laiku un citu laiku, kad tiek saglabāta darba alga vai vidējā izpeļņa).
12. Pēc šo noteikumu 11.punktā minētās informācijas saņemšanas ministrija ar nākamo mēnesi attiecīgi samazina mērķdotācijas saņēmējam paredzētās mērķdotācijas apmēru.
13. Ministrija ir tiesīga kontrolēt piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu, kā arī pieprasīt un saņemt ar mērķdotācijas piešķiršanu un izlietojumu saistītos dokumentus.
IV. Noslēguma jautājumi
14. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008.gada 10.marta noteikumus Nr.159 “Noteikumi par valsts mērķdotāciju apmēru un nosacījumiem sociālo darbinieku amatalgu paaugstināšanai” (Latvijas Vēstnesis, 2008, 41.nr.).
15. Republikas pilsētas dome, rajona padome vai sociālais dienests nepieciešamās ziņas mērķdotācijas saņemšanai par 2009.gada jūniju iesniedz Sociālo pakalpojumu pārvaldē līdz 2009.gada 19.jūnijam.
16. Kopējais 2009.gadā pieejamais finansējums mērķdotācijām ir 154 824 lati.
17. Mērķdotācijas apmēru par 2009.gada jūniju Sociālo pakalpojumu pārvalde aprēķina, ņemot vērā mērķdotācijām paredzēto līdzekļu atlikumu 2009.gadā.
18. Mērķdotāciju par 2009.gada jūniju Sociālo pakalpojumu pārvalde pārskaita republikas pilsētas domei, rajona padomei vai sociālajam dienestam līdz 2009.gada 27.jūnijam.
19. No 2009.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim mērķdotāciju pašvaldību domēm un sociālajiem dienestiem nepiešķir.
Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Labklājības ministrs U.Augulis
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 26.maija noteikumiem Nr.484
Valsts mērķdotācijas pieprasījums

02.JPG (81662 bytes)

03.JPG (31930 bytes)

Labklājības ministrs U.Augulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!