• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemnieks, piensaimnieks, savā valstī - Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1999., Nr. 234/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zvejnieks jūras valstī - Latvijā

Vēl šajā numurā

20.07.1999., Nr. 234/235

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemnieks, piensaimnieks, savā valstī — Latvijā

Zemkopības ministrijas Subsīdiju piešķiršanas komisija akceptējusi lēmumu palielināt valsts atbalstu piena produkcijas kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanai. No šā gada jūlija tiek papildus piešķirtas subsīdijas 900 tūkst.latu apmērā, kopā atvēlot 1,6 miljonus latu.

Tomēr ne visiem piensaimniekiem būs iespējams pretendēt uz šiem valsts noteiktajiem atbalsta līdzekļiem. Trīs reizes lielākas subsīdijas nekā līdz šim saņems tikai tie pārstrādes uzņēmumi, kurus atzinusi Eiropas Savienība un kuri eksportē produkciju uz šīm valstīm. Šobrīd ES atzinību ieguvuši deviņi Latvijas uzņēmumi. Tie ir "Rīgas piena kombināts", "Rīgas piensaimnieks", "AGM Agro eksports", "Preiļu siers", "Vidzemes piens", "Valrit", "Tukuma piens", "Aizputes sausā vājpiena rūpnīca", kā arī a/s "Pampāļi". Šiem uzņēmumiem subsīdiju saņemšanā jāievēro arī nosacījums par piena iepirkuma cenu — par augstākā labuma pienu jāmaksā ne mazāk kā 10 santīmu par kilogramu (bez PVN). Savukārt vidējā pilnpiena iepirkuma cena nedrīkstēs būt zemāka par 80 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējā gada tādu pašu laika posmu.

Subsīdijas piensaimniecības produkcijas konkurētspējas paaugstināšanai nesaņems tās piena pārstrādes uzņēmējsabiedrības, kas importē pienu no ārvalstīm kā izejvielu piena produkcijas ražošanai, tātad uzņēmumiem jāizmanto tikai Latvijā ražotais piens. Stingri tiks kontrolēts, vai piena pārstrādātāji laikus norēķinājušies ar piena piegādātājiem. Jāpiebilst, ka 1.jūlijā piena pārstrādes uzņēmumu parāds piena ražotājiem bija vairāk nekā 911 tūkstoši latu.

Tie uzņēmumi, kuri neatbilst šīm prasībām, subsīdijas saņems līdzšinējā apjomā.

Dagnija Muceniece,  — "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!