• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Kosmiskās aģentūras astronauts, aicinot piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2009., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīt, 6.jūnijā, visā Latvijā –Eiropas Parlamenta vēlēšanas un Latvijas pašvaldību vēlēšanas
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Vēl šajā numurā

05.06.2009., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Kosmiskās aģentūras astronauts, aicinot piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās

 

Eiropas Kosmiskās aģentūras astronauts Franks De Vinne (Frank De Winne) 3.jūnijā no Starptautiskās kosmiskās stacijas pārraidīja eiropiešiem aicinājumu piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas 4.–7.jūnijā notiks 27 dalībvalstīs. Astronauta sešu mēnešu ilgā misija Starptautiskajā kosmiskajā stacijā parāda, “ko eiropieši spēj panākt, ja strādā kopā”, uzsver beļģu astronauts. “Eiropa šeit, no augšas, izskatās vienota,” uzskata F.De Vinne.

Šāda Eiropas astronauta vēlēšanu ziņa tiek pārraidīta pirmo reizi Eiropas vēsturē. Tā ir Eiropas Parlamenta, Eiropas Kosmosa aģentūras un paša F.De Vinnes kopīga iniciatīva. F.De Vinne ir pirmais Eiropas Kosmosa aģentūras astronauts, kas vadīs pastāvīgo Starptautisko kosmisko staciju no oktobra līdz novembrim. Astronauts atgriezīsies uz Zemes novembra beigās.

 “Es balsošu ar pilnvarojumu — tā es nezaudēju iespēju piedalīties Eiropas vēlēšanās, kamēr esmu šeit, augšā. Es ceru, ka arī jūs balsosiet neatkarīgi no tā, kur jūs atrastos, un no tā, kādi ir jūsu politiskie uzskati,” aicināja F.De Vinne, kas pagājušā nedēļā startēja kosmosā no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā.

Sešu mēnešu laikā, atrodoties orbītā, F.De Vinne vadīs tālejošu Eiropas zinātnes projektu ar eksperimentiem, kam jāļauj paplašināt zināšanu robežas dažādās jomās.

 “Tas, ka es kļūšu par pirmo Starptautiskās kosmiskās stacijas vadītāju no Eiropas, ir ideāls paraugs tam, ko eiropieši var panākt, ja strādā kopā,” teica F.De Vinne. Vēlēšanām ir būtiska nozīme, uzskata astronauts, jo “Eiropa uzlabo tik daudz mūsu ikdienas dzīvē (..) no vides aizsardzības līdz patērētāju tiesībām, no transporta drošības līdz cilvēku tiesībām brīvi pārvietoties: Eiropa pirmām kārtām ir saistīta ar iedzīvotāju labklājību”.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!