• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sarunā ar Latvijas vēstnieku pie NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1999., Nr. 234/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

20.07.1999., Nr. 234/235

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sarunā ar Latvijas vēstnieku pie NATO

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 19.jūlijā, tikās ar Latvijas vēstnieku pie NATO Imantu Lieģi, kurš vienlaikus pārstāv Latviju arī Beniluksa valstīs.

Sarunā vēstnieks informēja Valsts prezidenti par aktuālākajiem jautājumiem vēstnieka darbā. V.Vīķe–Freiberga un I.Lieģis īpašu uzmanību pievērsa tam, kā valsts īsteno uzdevumus, kas saistīti ar Latvijas iekļaušanos NATO. Valsts prezidente un vēstnieks bijis vienisprātis, ka Latvijai jāizpilda dotais solījums panākt pastāvīgu un pakāpenisku progresu Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā arī līdz 2003.gadam jāpalielina aizsardzības budžets līdz 2% no IKP. Šajā sakarā V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka politiski svarīgs uzdevums ir, lai Latvijas diplomātiskā klātbūtne NATO būtu nodrošināta NATO kandidātvalstij atbilstošā līmenī.

Valsts prezidente pauda pārliecību, ka, nosūtot savu vienību uz miera nodrošināšanas operācijām Kosovā, Latvija ir pierādījusi savu gatavību sadarboties ar NATO valstīm kolektīvās drošības projektos. Pēc V.Vīķes–Freibergas sacītā, arī sekmīgā militārā sadarbība starp Baltijas valstīm liecina, ka Baltija, pierādot atbildību par reģionālo sadarbību, caur starptautiskiem projektiem pamazām iekļaujas globālās drošības veidošanā.

Sarunā tika apspriesta gaidāmā NATO Eiropas komandiera Vestlija Klārka vizīte Latvijā 29.jūlijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!