• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Polijā un sveicot tās tautu demokrātisko vēlēšanu 20.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2009., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Noguldījumu garantiju likumā

Vēl šajā numurā

04.06.2009., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Polijā un sveicot tās tautu demokrātisko vēlēšanu 20.gadadienā


 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 2. un 3.jūnijā darba vizītē apmeklēja Varšavu, kur piedalījās pasākumos, kas veltīti demokrātisko vēlēšanu 20.gadadienai Polijā, kas bija pirmās pēckara demokrātiskās vēlēšanas Austrumeiropā.

Uzrunājot Polijas Seima deputātus un citu valstu parlamentu vadītājus, G.Daudze uzsvēra, ka “poļu apņēmība, panākumi un uzvara pār komunistu varu iedvesmoja arī nacionālo pretošanos Latvijā un visā Baltijā, kas noveda pie padomju impērijas sabrukuma. Pie mums šo nevardarbīgo pretošanās kustību sauc par Dziesmoto revolūciju jeb Trešo atmodu. Un, esmu pārliecināts, ļoti svarīga loma mūsu Dziesmotās revolūcijas uzvarā bija arī iedvesmojošajiem notikumiem Polijā”.

 “Mums ir bijusi tā iespēja būt klāt notikumos, kas izraisīja milzīgas pārmaiņas visā Eiropā un pat pasaulē. Mēs paši esam piedzīvojuši šīs pārmaiņas un paši tajās piedalījušies. Var droši teikt arī tā – mēs paši esam šīs pārmaiņas radījuši,” atzina Saeimas priekšsēdētājs.

G.Daudze uzsvēra, ka Austrumeiropas tautu izvēle par labu demokrātijai, padomju okupēto valstu izvēle par labu neatkarībai un brīvībai bijusi pareiza izvēle: “Latvijas, Polijas un citu mūsu kaimiņu dalība Eiropas Savienībā un NATO, sadarbība ekonomiskajā un citās jomās pierāda, ka spējam vienoties svarīgos jautājumos, spējam spēcīgā valstu kopienā būt gan patstāvīgi un savu nacionālo īpašību un tradīciju sargājoši, gan vienoties, lai kopīgi risinātu problēmas, piemēram, apvienojot spēkus globālās ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.”

Saeimas priekšsēdētājs novēlēja “darīt visu, lai mūsu tautām arī pēc gadu desmitiem būtu skaidrs, ka 1989.gadā brīvības un tēvzemes vārdā izdarītā izvēle bijusi vienīgā pareizā”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!