• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem jaunajam Dzīvokļa īpašuma likumprojektam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2009., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2009. gada 1. jūnija sēdi

Vēl šajā numurā

04.06.2009., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem jaunajam Dzīvokļa īpašuma likumprojektam


 

Saeimas Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izstrādes apakškomisija 20.maijā sāka darbu pie jaunā Dzīvokļa īpašuma likumprojekta sagatavošanas otrajam lasījumam.

Jaunais likums definēs dzīvokļa īpašuma jēdzienu, noteiks dzīvokļa īpašnieka tiesības, pienākumus un atbildību, kā arī regulēs dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā esošās dzīvojamās mājas daļas pārvaldīšanas principus. Tāpat tiks noteikta dzīvokļu īpašnieku kopības kompetence un lēmumu pieņemšanas kārtība.

Apakškomisija sāka diskusiju par dzīvokļa īpašuma nama definējumu, kas aptver dzīvokļus, mākslinieku darbnīcas un neapdzīvojamās telpas, kā arī sprieda par atsevišķā dzīvokļa īpašuma un mājas kopīpašuma saturu. “Šie un arī citi jautājumi ir ļoti nozīmīgi, tāpēc apakškomisija uzklausīs ekspertu viedokli un rūpīgi izvērtēs iesniegtos priekšlikumus, lai pieņemtu kvalitatīvu likumu,” norādīja apakš­komisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš.

Spēkā esošais likums “Par dzīvokļa īpašumu” pieņemts 1995.gadā un vairs neatbilst mūsdienu prasībām, norāda likumprojekta izstrādātāji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!