• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Rīgas brīvostas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2009., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.2009., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Rīgas brīvostas vadību

 

2.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers viesojās Rīgas brīvostā, kur tikās ar tās valdes priekšsēdētāju Andri Ārgali, pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un Stratēģiskās plānošanas un projektu vadības departamenta direktoru Vladimiru Makarovu. Galvenais Valsts prezidenta viesošanās brīvostā mērķis bija pārrunāt tās lomu Latvijas ekonomiskās situācijas attīstības veicināšanā.

Sarunas sākumā V.Zatlers tika iepazīstināts ar Rīgas brīvostas, kas aizņem 20% no pilsētas teritorijas un ir svarīgs darba vietu nodrošinātājs pilsētā, attīstības vēsturi un stratēģiskajiem plāniem. Tās laikā tika atzīmēta ostas stratēģiskās atrašanās vieta, kas palīdz nodrošināt tirdzniecības kravu kustību uz Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, kā arī Tālo Austrumu valstīm.

Valsts prezidents interesējās par ASV nemilitāro kravu kustību caur Rīgas brīvostu uz Afganistānu un apliecināja nesenās vizītes laikā saņemto ASV amatpersonu augsto novērtējumu Rīgas spējām sniegt šādu pakalpojumu. Arī brīvostas pārstāvji norādīja, ka pirmās kravas ir veiksmīgi nosūtītas uz Afganistānu. Sarunas laikā abas puses bija vienisprātis, ka Rīgas brīvostai ir jākļūst par galveno arī citu NATO valstu nemilitāro kravu tranzīta ostai Baltijas jūrā. Pievēršoties problēmjautājumiem, V.Zatlers norādīja, ka ārvalstu jūrnieku un tūristu drošība Rīgas izklaides vietās, birokrātijas mazināšana Rīgas brīvostas attīstības plānu izpildei, kā arī nemilitāro kravu tranzīta uz Afganistānu veicināšana ir jāskatās kompleksi, jo katrs no tiem ietekmē cits citu un atsaucas uz Rīgas brīvostas kā nozīmīga virzītājfaktora Latvijas ekonomikā lomu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!