• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 29. maija rīkojums Nr. 351 "Par Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūras likvidāciju un tās uzdevumu nodošanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2009., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.352

Par Valsts būvinspekcijas reorganizāciju

Vēl šajā numurā

03.06.2009., Nr. 86

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 351

Pieņemts: 29.05.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.351

Rīgā 2009.gada 29.maijā (prot. Nr.33 81.§)

Par Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūras likvidāciju un tās uzdevumu nodošanu sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Latvijas standarts”

 

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu līdz 2009.gada 1.jūlijam likvidēt ekonomikas ministra pārraudzībā esošo Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūru (turpmāk – aģentūra) un tās uzdevumus nodot sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Latvijas standarts”.

2. Ekonomikas ministrijai – sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas standarts” valsts kapitāla daļu turētājai – nodrošināt, lai līdz 2009.gada 1.jūlijam tiktu veikti nepieciešamie grozījumi sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas standarts” statūtos, un noteikt tās jauno nosaukumu – sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs” (turpmāk – centrs).

3. Ar 2009.gada 1.jūliju centrs ir aģentūras uzdevumu pārņēmējs akreditācijas un metroloģijas jomās, kā arī aģentūras tiesību, saistību, mantas, finanšu līdzekļu (tai skaitā pašu ieņēmumu), lietvedības un arhīva pārņēmējs.

4. Ekonomikas ministrijai nodrošināt, lai aģentūras Sekundārā standarta dozimetrijas laboratorijas iekārtas un jonizējošā starojuma avoti, kā arī to tehniskā dokumentācija, inventārs, materiāli un lietvedības dokumenti līdz 2009.gada 1.jūlijam tiktu nodoti Vides ministrijai.

5. Ekonomikas ministram izveidot aģentūras likvidācijas komisiju. Aģentūras likvidācijas komisijai līdz 2009.gada 1.jūlijam inventarizēt aģentūras materiālos līdzekļus, finanšu līdzekļus un saistības un nodrošināt nepieciešamo materiālo un finanšu līdzekļu nodošanu centram, kā arī aģentūras Sekundārā standarta dozimetrijas laboratorijas iekārtu un jonizējošā starojuma avotu, kā arī to tehniskās dokumentācijas, inventāra, materiālu un lietvedības dokumentu nodošanu Vides ministrijai.

6. Ar šā rīkojuma 1.punktā paredzēto uzdevumu optimizāciju un strukturālajām izmaiņām saistītos izdevumus segt no likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam” Ekonomikas ministrijas budžeta apakšprogrammai 26.04.00 “Atbilstības novērtēšanas un kvalitātes nodrošināšana” piešķirtajiem finanšu līdzekļiem.

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!