• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Rēzeknes pilsētas vadību, iedzīvotājiem un piedaloties Franča Trasuna 145.gadadienas svinībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2009., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.05.2009., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Rēzeknes pilsētas vadību, iedzīvotājiem un piedaloties Franča Trasuna 145.gadadienas svinībās


 

28.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers, atsaucoties Rēzeknes domes uzaicinājumam, viesojās Rēzeknē, kur atklāja Francim Trasunam veltīto pieminekļa skulptūru grupu “Visa valsts”.

Sarunā ar Rēzeknes domes priekšsēdētāju Juri Gunti Vjaksi un Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu tika apspriestas pilsētas un rajona attīstības iespējas, gaidāmās pārmaiņas pēc vēlēšanām un jauno deputātu darba uzdevumi, kā arī izglītības, veselības un sociāla rakstura jautājumi, īpaši pievēršoties darba vietu trūkumam.

Pēc tikšanās ar Rēzeknes pilsētas un rajona vadību Valsts prezidents viesojās Rēzeknes augstskolā. Diskusijā ar augstskolas mācībspēkiem un studentiem V.Zatlers, atceroties F.Trasuna saukli “Vienoti Latvijai”, uzsvēra, ka Rēzekne ir Latvijas vienotības dzimtā vieta. Bez vienotības šobrīd īpaši aktuālas ir gan Latvijā, gan pasaulē notiekošās pārmaiņas. Lai stiprinātu vienotību pārmaiņu veicināšanai, Valsts prezidents aicināja ikvienu nestāvēt malā, bet iesaistīties.

Piedaloties Latgales sabiedriskā darbinieka, garīdznieka, publicista un politiķa Franča Trasuna 145.gadadienas svinībās, Valsts prezidents atklāja viņam veltīto pieminekļa skulptūru grupu “Visa valsts”. Uzrunājot klātesošos pilsētniekus un pilsētas viesus, V.Zatlers atzīmēja: “Pirms daudziem gadiem šeit Franča Trasuna sirdī piedzima Latvija. Ikreiz, kad rodas šaubas par valsti, atbrauciet pie pieminekļa, lai pārliecinātos, ka esam “Vienoti Latvijai”.”

Pēc atklāšanas ceremonijas Valsts prezidents tikās ar Rēzeknes iedzīvotājiem. Tās laikā V.Zatlers sarokojās ar F.Trasuna dzimtas pārstāvi Konkordiju Libaueri, kura augstu novērtēja prezidenta klātbūtni pieminekļa atklāšanā un atzīmēja, ka pēc sasveicināšanās pirms daudziem gadiem ar Kārli Ulmani šodien viņai bija gods otrreiz spiest Valsts prezidenta, šoreiz Valda Zatlera, roku.

Valsts prezidents apmeklēja arī uzņēmējus. Viesojoties uzņēmuma “Latvijas finieris” meitasuzņēmumā SIA “Verems”, V.Zatlers iepazinās ar jaunākajām ražošanas iekārtām, kas ļauj izgatavot lielformāta saplākšņus.

Savukārt SIA “Leax Baltix” apmeklējuma laikā Valsts prezidentam tika demonstrēts dažāda izmantojuma cauruļu galu stiprinājumu un griežņu turētāju darba galdu ražošanas process.

Vakarpusē V.Zatlers tikās ar Ozolaines pagasta iedzīvotājiem un pagasta priekšsēdētāju Zinaīdu Skredeli, un vizītes nobeigumā Valsts prezidents viesojās keramiķa Staņislava Viļuma darbnīcā, kur iepazinās ar māla virpošanu, podu veidošanu un keramikas izņemšanu no cepļa.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!