• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības konsultācijām ar sociālajiem partneriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2009., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības un uzņēmēju ciešāku sadarbību

Vēl šajā numurā

22.05.2009., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības konsultācijām ar sociālajiem partneriem

 

20.maijā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) kārtējā sēde, kurā nolēma precizēt un virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Darba likumā, kas paredz piemaksu samazināšanu par virsstundu darbu, nakts darbu un darbu svētku dienās, un likumprojektu “Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju un amatpersonu (darbinieku) atlīdzības sistēmu”, kas paredz valsts un pašvaldību darbinieku saņemto atlīdzību samazinājumu vidēji par 20%. Jautājumā par grozījumiem skolotāju apmaksas sistēmā vēl tiks meklēts kompromisa risinājums.

Diskusijā par Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajiem grozījumiem Darba likumā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība kategoriski iebilda pret piedāvāto atlaišanas pabalstu samazināšanu. NTSP nolēma lūgt sociālos partnerus, Labklājības ministriju, Ekonomikas ministriju nedēļas laikā precizēt LM piedāvāto grozījumu redakciju par piemaksu samazināšanu.

Grozījumu redakcijā piemaksas paredzēts samazināt par virsstundu darbu, nakts darbu un darbu svētku dienās, nosakot, ka piedāvātie grozījumi ir spēkā ekonomiskās krīzes laikā, un virzīt dokumentu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Sēdē tika izskatīts jautājums par iespējām sociālajiem partneriem iesaistīties ar Latvijas delegāciju līdzdalību Starptautiskās darba konferences 98.sesijā Ženēvā saistīto izdevumu apmaksā. Valdība un sociālie partneri nolēma uzdot precizēt iespēju saīsināt konferences apmeklējumu, samazinot valsts izdevumus.

Finanšu ministrijas pārstāvji informēja par likumprojektu “Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju un amatpersonu (darbinieku) atlīdzības sistēmu”, kas paredz valsts un pašvaldību darbinieku saņemto atlīdzību samazinājumu vidēji par 20%, būtiski samazinot arī pastāvošo atlīdzības sistēmu skaitu un palielinot to caurskatāmību. Likumprojekts nosaka, ka atlīdzību var pārskatīt valsts budžeta projekta izstrādes gaitā, ņemot vērā valsts budžeta iespējas. NTSP nolēma virzīt likumprojektu Ministru kabineta kārtības rullī noteiktajā kārtībā, pirms tam izvērtējot Finanšu ministrijas sagatavotos priekšlikumus par atalgojuma skalu 2010.gadā.

Izglītības un zinātnes ministrija ziņoja par izglītības un zinātnes situāciju Latvijā. Skolēnu skaita samazināšanās dēļ ir nepieciešams pāriet uz finansēšanas sistēmu “nauda seko skolēnam”, veikt izglītības iestāžu konsolidāciju, kā arī mainīt pedagogu atalgojuma sistēmu. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) iebilda ministrijas priekšlikumam palielināt pedagoga likmi no 21 līdz 27 kontaktstundām nedēļā, piedāvājot kā kompromisu noteikt likmi 24 kontaktstundas nedēļā un paredzēt, ka ar 2011.gadu pedagoga slodzes likme tiek atkal paaugstināta. Izglītības un zinātnes ministrija un LIZDA papildus apspriedīs iespējamos risinājumus pirms jautājuma virzīšanas izskatīšanai Ministru kabinetā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un Latvijas Darba devēju konfederācija parakstīja vēstuli Saeimas komisijai ar lūgumu izskatīt iespējas pazemināt PVN likmi viesmīlības nozares un grāmatizdevēju nozares uzņēmējiem, šo lēmumu saskaņojot ar Starptautisko valūtas fondu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!