• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1.saraksts Politisko partiju apvienība "Libertas.lv". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2009., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2.saraksts
Politiskā partija "LPP/LC"

Vēl šajā numurā

17.05.2009., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Priekšvēlēšanu programmas, deputātu kandidātu saraksti un ziņas par deputātu kandidātiem — Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtajā redakcijā un pēc Centrālās vēlēšanu komisijas informācijas

Eiropas Parlamenta vēlēšanām deputātu kandidātu sarakstu iesniegušo politisko organizāciju (partiju) un politisko organizāciju (partiju) apvienību priekšvēlēšanu programmu, kandidātu sarakstu un ziņu par kandidātiem publikācija – saskaņā ar “Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma” 16.pantu

1.saraksts

Politisko partiju apvienība “Libertas.lv”

Priekšvēlēšanu programma

Apvienība Libertas.lv skaidri apzinās šī brīža izaicinājumus Eiropas Savienībai un Latvijai, saprot pašreizējās ekonomiskās un politiskās krīzes cēloņus.

Esam gatavi veltīt savas zināšanas un pieredzi, lai Eiropas Savienība un Latvija atgrieztos politiskās demokrātijas un brīvās iniciatīvas ekonomikas apstākļos.

Demokrātiskas, atbildīgas un pārskatāmas Eiropas Savienības ietvaros nodrošināsim Latvijai labklājības izaugsmes iespējas, drošību un stabilu pamatu nacionālās identitātes attīstībai.

Mūsu pamatuzdevumi Eiropas Parlamentā:

Strādāsim, lai uz demokrātijas, atbildīgas un pārskatāmas politikas pamatiem atjaunotu brīvās iniciatīvas ekonomikas un tirgus pārraudzības institūciju darbību ES un tās dalībvalstīs, sekmējot ES konkurētspējas pieaugumu pasaulē.

Mēs atbalstīsim Eiropas Savienības tirgu tālāku liberalizāciju, birokrātisko šķēršļu likvidēšanu uzņēmējdarbībai, jo sevišķi mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Iestāsimies par aktīvu un koordinētu Eiropas Savienības zinātnes sadarbības un inovāciju atbalsta politiku dalībvalstīs.

Eiropas Savienības priekšrocību izmantošanai un pārnesei nacionālā līmenī uzlabosim Saeimas, pašvaldību, Eiropas Parlamenta deputātu un Valsts pārvaldes institūciju dialogu ar uzņēmumu asociācijām un nevalstiskām organizācijām, pilnveidosim Latvijas un Eiropas Savienības politiku koordināciju.

Taisnīgums un efektivitāte

Panāksim, lai Eiropas Savienības politiķi būtu personīgi atbildīgi vēlētāju priekšā. Tikai vēlēti politiķi var veidot un pieņemt likumus, tieši sadarbojoties ar vēlētājiem.

Mēs iestājamies par pilnīgu ES institūciju darbības atklātību. Vēlētājiem ir jāzina, ko lemj viņu ievēlētie politiķi, par ko runā viņu valdību pārstāvji ES Padomes tikšanās reizēs.

Strādāsim, lai samazinātu ES institūciju izdevumus, likvidējot liekās un birokrātiskās procedūras, samazinot sanāksmju skaitu un Eiropas Parlamentam izvēloties vienu atrašanās vietu.

Eiropai un Latvijai nozīmīgu jautājumu apspriešanā iesaistīsim sabiedrību, neveidojot to par skatītāju.

Atbalstīsim būtisko Eiropas nākotnes jautājumu izlemšanu tautas nobalsošanā.

Mēs strādāsim, lai Eiropas Savienība nekļūtu par rotaļlietu Briseles elites rokās, bet par darbarīku Eiropas Savienības tautu labklājības un stabilas nākotnes nodrošināšanai.

Vērtības

Nepieļausim latviešu valodas vērtības pazemināšanu ES institūcijās. Izmantojot Eiropas Savienības atbalstu, veicināsim līvu un latgaliešu valodu un kultūru saglabāšanu.

Sadarbībā ar radniecīgajām Eiropas valstu partijām sargāsim Eiropu vienojošās kristīgās vērtības, būsim par tradicionālo ģimeni kā vērtību un piemērotāko formu bērnu audzināšanai.

Sadarbosimies ar Eiropas demokrātiskiem spēkiem komunistisko režīmu noziedzīgās darbības tiesiskajam novērtējumam.

Sekmēsim Eiropas Savienības palīdzības efektīvāku izmantošanu sociāli apdraudēto Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanai sabiedrībā un darba tirgū.

Mēs strādāsim, lai Eiropas Savienība nekļūst par kopējo katlu, kurā izšķīst mūsu vērtības, bet par stabilu balstu pilsoņu sadarbībai mūsu kopējo vērtību nostiprināšanā.

Izaugsme un konkurētspēja

Iestāsimies pret nevajadzīgām birokrātiskām barjerām uzņēmējdarbības uzsākšanai, par vienkāršotu nodokļu administrēšanu un ES atbalstu uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanai.

Strādāsim, lai Latvija iespējami drīz iekļautos Eiropas enerģijas tirgos un koordinētos pasākumos klimata izmaiņu efektu mazināšanai, maksimāli izmantojot Latvijā pieejamo un ekonomiski attaisnojamo atjaunojamo resursu potenciālu. Izskaudīsim politiskās atkarības un korupcijas motivēto enerģijas projektu ievazāšanu Latvijā.

Strādāsim pie ES iniciatīvām, kuras veicinās ceļu, sakaru komunikāciju un enerģijas infrastruktūras attīstību Latvijas reģionu dzīves līmeņu izlīdzināšanai, ietekmes uz vidi samazināšanu un ekoloģiski ilgtspējīgu attīstību.

Rosināsim ES kopējās lauksaimniecības politikas izmaiņas, novēršot nevienlīdzīgo subsīdiju sadali jauno un veco dalībvalstu lauksaimniekiem un konkurences nosacījumu izkropļojumus.

Mēs strādāsim, lai Eiropa nekļūst par globālajā konkurencē grimstošu sociālās drošības spilvenu, bet par rosīgu darba vietu mūsu kopējās konkurētspējas kaldināšanai.

 

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas

gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Guntars Krasts

1957

Latvijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

2.

Juris Ozoliņš

1942

Latvijas

Cēsu rajons, Zaubes pagasts

augstākā

Eiropas Komisija, Enerģētikas komisāra A.Piebalga kabinets

3.

Gints Karlsons

1972

Latvijas

Rīga

augstākā

Tiesu administrācija

4.

Ivars Brīvers

1957

Latvijas

Rīga

augstākā

Banku augstskola

5.

Ingrīda Veikša

1958

Latvijas

Rīga

augstākā

Biznesa augstskola “Turība”

6.

Kristīna Lufta

1985

Latvijas

Rīga

augstākā

Nav

7.

Anita Bērziņa

1960

Latvijas

Jēkabpils

augstākā

Jēkabpils rajona padome, Administratīvais departaments

8.

Edgars Nikels

1983

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija

 

Ziņas par deputātu kandidātiem

1. Guntars Krasts

Dzimis 1957.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Valsts universitāte (1982), ekonomists. Darbavietas un ieņemamie amati: Eiropas Parlaments, deputāts; Partiju apvienība “Libertas.lv”, valdes priekšsēdētājs. Ģimenes stāvoklis: precējies, trīs bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – teicami, franču valoda – pamatzināšanas.

 

2. Juris Ozoliņš

Dzimis 1942.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Cēsu rajons, Zaubes pagasts. Darbavieta: Eiropas Komisija, Enerģētikas komisāra A.Piebalga kabinets. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas Tehniskā universitāte (1972), Elektriskās stacijas, sistēmas un tīkli. Darbavietas un ieņemamie amati: Eiropas Komisija, Enerģētikas komisāra A.Piebalga kabinets, speciālais padomnieks; neatkarīgs enerģijas ekperts; Individuālais komersants IK Juris Ozoliņš, īpašnieks. Ģimenes stāvoklis: precējies, divi bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā, angļu valoda – brīvi jeb teicami.

 

3. Gints Karlsons

Dzimis 1972.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Tiesu administrācija. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte (1995), tiesību zinātņu bakalaurs. Darbavietas un ieņemamie amati: Tiesu administrācija, direktors. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – brīvi, vācu valoda – pamatzināšanas, franču valoda – tiek apgūta.

 

4. Ivars Brīvers

Dzimis 1957.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Banku augstskola. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Valsts universitāte (1980), ekonomiskā kibernētika. Darbavietas un ieņemamie amati: Banku augstskola, profesors. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – brīvi.

 

5. Ingrīda Veikša

Dzimusi 1958.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Biznesa augstskola “Turība”. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte (1998), maģistra grāds, Starptautisko tiesību apakšprogramma; Latvijas Valsts universitātes Juridiskā fakultāte (1983), augstākā izglītība. Darbavietas un ieņemamie amati: Biznesa augstskola “Turība”, Juridiskās fakultātes prodekāne; pašnodarbināta juriste. Ģimenes stāvoklis: trīs bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – brīvi varu sarunāties, franču valoda – pamatzināšanas.

 

6. Kristīna Lufta

Dzimusi 1985.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: nav. Beigusi šādas mācību iestādes: Berlīnes Humbolta universitātes Juridiskā fakultāte (2008), tiesību zinātnes, stipendijas “Studienkolleg zu Berlin” programma; Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte (2007), Tiesību bakalaura studiju programma. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, vācu valoda – teicami, angļu valoda – teicami/ļoti labi, spāņu valoda – sarunvalodas līmenī.

 

7. Anita Bērziņa

Dzimusi 1960.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Jēkabpils. Darbavieta: Jēkabpils rajona padome, Administratīvais departaments. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte (2000), sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā. Darbavietas un ieņemamie amati: Jēkabpils rajona padome, Administratīvā departamenta vadītāja. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – sarunvalodas līmenī.

 

8. Edgars Nikels

Dzimis 1983.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Univeristātes Juridiskā fakultāte (2007), Tiesību maģistra studiju programma; Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte (2006), jurista kvalifikācija. Darbavietas un ieņemamie amati: Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija, zvērināta advokāta palīgs. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā, angļu valoda – ļoti labi.

 

Šā saraksta kandidāti norādījuši, ka:

nav un nav bijuši PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki; nav sadarbojušies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieki, aģenti, rezidenti vai konspiratīvā dzīvokļa turētāji; nav darbojušies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās pēc 1991.gada 13.janvāra.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!