• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu situāciju Latvijas pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu situāciju Latvijas pašvaldībās


 

Vakar, 20.maijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas skar 2007.–2013.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības fondu ieviešanu, gatavojamās izmaiņas likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”, pašvaldību finanšu resursiem 2010.gadam un administratīvā sloga samazināšanu uzņēmējiem.

LLPA pārstāvji iepazīstināja ar savu skatījumu par Eiropas struktūrfondu aktivitātēm, kuru īstenošana ir būtisks resurss ekonomiskās situācijas stabilizēšanai un atbalstīšanai pašvaldībās. Kā norādīja LLPA pārstāvji, būtu svarīgi veicināt ES struktūrfondu ātrāku apgūšanu, novirzot finansējumu būvniecībā, bezdarbnieku iesaistīšanā sabiedriskajos darbos, kā arī nodrošināt, lai neapstātos iesākto projektu finansēšana.

Ministru prezidents uzsvēra, ka prioritāte ir nodrošināt resursus jau sāktajiem ES fondu projektu starpposmu maksājumiem. “Tikai šo projektu ātras realizācijas rezultātā ir iespējams nonākt pie maksājumiem, kurus varētu deklarēt Eiropas Komisijai, un saņemt finansējumu valsts budžeta ieņēmumos.”

Pārrunājot valsts budžeta jautājumus, Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) norādīja uz nepietiekamo informāciju par plānotajām strukturālajām izmaiņām izglītības sistēmā, paredzēto samazinājumu mērķdotācijām pašvaldībai pedagogu atalgojumam un par profesionālo izglītības iestāžu nodošanu pašvaldībām. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka aicinās Izglītības un zinātnes ministriju maksimāli ātri sniegt precīzu informāciju pašvaldībām par mērķdotāciju apjomu pedagogu atalgojumam un citām aktualitātēm. V.Dombrovskis informēja, ka valdība turpina intensīvu darbu pie grozījumu sagatavošanas likumam “Par valsts budžetu 2009.gadam” un 2.jūnijā ir plānota likumprojekta iesniegšana Saeimā.

Ministru prezidents un lielo pilsētu vadītāji pārrunāja arī pašvaldību budžetu samazinājumu prognozes un, uz to pamatojoties, pašvaldību funkciju pārskatīšanas nepieciešamību, samazinot to apjomu. Tikšanās laikā runāts arī par dzīvojamās platības aplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli un iespējamiem nodokļa administrēšanas mehānismiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis aicināja pašvaldības izvērtēt un būtiski samazināt administratīvo slogu uzņēmējiem, īpaši vēršot uzmanību uz būvvaldēm. Sarunā vienojās, ka ir nepieciešams vienots valsts pārvaldes un pašvaldību darbs pie normatīvo aktu izmaiņām, kas būtiski atvieglotu uzņēmējdarbību.

Ministru prezidents V.Dombrovskis un LLPA pārstāvji vienojās, ka nākamā tikšanās varētu notikt jūlijā vai augustā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!