• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2009. gada 14. maija sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Cilvēktiesību tiesa: Par lietas "Kononovs pret Latviju" izskatīšanu

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2009. gada 14. maija sēdes stenogramma (sākums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sākam Saeimas 2009.gada 14.maija sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izdarīt izmaiņas šā gada 14.maija sēdes darba kārtībā un iekļaut sadaļā “Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī”. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: “Nav!”) Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi Ķemeru nacionālā parka likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi, es palūgšu ievērot klusumu zālē! Tas attiecas arī uz deputātu Slakteri un deputāti Rugāti... Un tas attiecas arī uz deputātu Kučinski un deputātu Dobeli... (No zāles dep. J.Dobelis: “Paldies, ņemsim vērā!”) Lūdzu ievērot klusumu! Un ieņemiet vietas!

Sākam skatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību. Tradicionāli sākam ar sadaļu “Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Eiropas kooperatīvo sabiedrību likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Eiropas komercsabiedrību likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par darbinieku iesaistīšanu lēmumu pieņemšanā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Autortiesību likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Konvencijas par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, 5.protokolu” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Urbanoviča, Ribakova, Golubova, Fjodorova un Vidavska iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijām.

Vārds deputātam Aleksandram Golubovam. Viņš acīmredzot runās “par” likumprojekta nodošanu komisijai.

A.Golubovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Kārtējo reizi mūsu frakcija piedāvā grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Šie grozījumi sastāv no divām daļām.

Pirmā daļa. Mēs gribam, lai būtu noteikts, ka neapliekamais minimums ir tādā apjomā, kādā pašreiz ir minimālā alga, – tas ir, 180 latu. Šajā gadījumā šo nodokļa atlaidi, tas ir, neapliekamo minimumu, nevajadzēs piemērot tām personām, kuras saņems vairāk nekā sešas minimālās algas. Šajā gadījumā kopējie ieņēmumi no šā nodokļa nebūs mazāki kā pašreiz, bet valdībai vajadzēs tikai padomāt, kā pārdalīt šā nodokļa ieņēmumus.

Un otra lieta, ko mēs ierosinām, ir neaplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli invalīdus – pirmās un otrās grupas invalīdus. Tas dos iespēju drusciņ labāk padzīvot tām personām, kuras saņem mazāk, un par to maksās tās personas, kuras saņem vairāk. Tajā pašā laikā varbūt nepiemēros atlaidi mums – deputātiem. Tā ka mēs balsosim par sevi.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Neviens nav pieteicies runāt “pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots komisijai? (No zāles: “Ir!”) Deputāti iebilst. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Urbanoviča, Ribakova, Golubova, Fjodorova un Vidavska iesniegtā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” nodošanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 47, atturas – 13. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamie Saeimas locekļi! Šis likumprojekts dod valdībai brīvību ekstremālās situācijās rīkoties ar tautas naudu bez Saeimas piekrišanas. Ņemot vērā, ka šobrīd jau ir kritiska situācija un var prognozēt, ka tuvākajos divos trijos gados šī situācija saglabāsies, praktiski šis likumprojekts dotu Ministru kabinetam ārkārtējas pilnvaras. Mēs uzskatām, ka tas nav savienojams ar mūsu Satversmi, ņemot vērā, ka mums tomēr ir un mēs varbūt arī saglabājam parlamentāru republiku. Sakarā ar to PCTVL frakcija šo likumprojektu nevar atbalstīt, un es aicinu Saeimu balsot “pret” šā likumprojekta nodošanu komisijai.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Viens deputāts ir runājis “pret” likumprojekta nodošanu komisijai. “Par” likumprojekta nodošanu komisijai neviens nav pieteicies… ir pieteicies runāt. Deputāts Guntis Bērziņš. Lūdzu!

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Dažos vārdos izstāstīšu par šo likumprojektu. Kā jūs varbūt visi zināt, mūsu pašreizējo ekonomisko situāciju mēs šeit saucam par dižkrīzi, un šajos apstākļos mums tomēr ir vajadzīgi arī instrumenti, kas varbūt ne vienmēr ir vajadzīgi parlamentārajā demokrātijā. Šis likumprojekts ir nonācis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, un vakardien mēs ar to iepazināmies. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija uzskatīja, ka likumprojekts, iespējams, vēl būs mazliet jāgroza, un tādēļ tas vēl tiks pārrunāts, bet es tomēr aicinu jūs šo likumprojektu atbalstīt – atbalstīt tā iesniegšanu Saeimā, jo tas šajos apstākļos tomēr mums būs vajadzīgs.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Viens deputāts ir runājis “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegtā likumprojekta “Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību” nodošanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – 16, atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas – “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Ingmāra Līdakas iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 7.maijā. Saeimas Prezidijs šo bezalgas atvaļinājumu ir piešķīris, un līdz ar to šis jautājums šodien nav balsojams.

Savukārt deputāts Ivans Klementjevs lūdz piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šodien, 2009.gada 14.maijā. Lūdzu zvanu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Ivanam Klementjevam šā gada 14.maijā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Bezalgas atvaļinājums deputātam Ivanam Klementjevam piešķirts.

Pirms mēs pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”, mums jālemj par vēl vienu iespējamu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Likumprojektu izskatīšana” kā pirmo jautājumu iekļaut likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, sākam izskatīt sadaļu “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts “Par Elitas Krūmiņas atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija ir saņēmusi valsts kontrolieres iesniegumu ar lūgumu atkārtoti apstiprināt par Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu. Tā izskatīja šo iesniegumu, sagatavoja lēmuma projektu un vienbalsīgi atbalstīja.

Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Elitas Krūmiņas atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Daces Nulles atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir saņēmusi valsts kontrolieres iesniegumu par Daces Nulles atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli. Tā izskatīja šo dokumentu savā sēdē un vienbalsīgi atbalstīja.

Lūdzu Saeimu to apstiprināt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Daces Nulles atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 3, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ilvijas Atvares atbrīvošanu no Valsts kontroles Revīzijas, metodoloģijas, analīzes un attīstības departamenta Trešā sektora vadītājas amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija ir saņēmusi 16 deputātu iesniegumu, kurā atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 31.panta septītajai daļai ir lūgums par Ilvijas Atvares atbrīvošanu no Valsts kontroles Revīzijas, metodoloģijas, analīzes un attīstības departamenta Trešā sektora vadītājas amata.

Juridiskā komisija izskatīja šo iesniegumu, kā arī uzklausīja Valsts kontroles, valsts kontrolieres Sudrabas paskaidrojumus šajā lietā un sagatavoja lēmuma projektu. Ir arī informācija, ka Publisko izdevumu un revīzijas komisija ir izskatījusi šo jautājumu un tas ir guvis pārliecinošu atbalstu; par to liecina 16 deputātu parakstīts iesniegums par šo lēmuma projektu.

Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu un ar balsu vairākumu atbalstīja, un lūdz Saeimu atbalstīt un apstiprināt to.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Ilvijas Atvares atbrīvošanu no Valsts kontroles Revīzijas, metodoloģijas, analīzes un attīstības departamenta Trešā sektora vadītājas amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 3, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – deputātu Andra Bērziņa (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” frakcija), Jāņa Dukšinska, Anatolija Mackeviča, Vitālija Aizbalta, Ivara Godmaņa, Sergeja Mirska, Jāņa Tutina, Ainara Baštika, Aināra Šlesera un Ineses Šleseres pieprasījums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim “Par tiesiskās paļāvības principa ievērošanu Ministru kabineta darbībā”.

Pieprasījuma motivācijai vārds deputātam Andrim Bērziņam no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” frakcijas.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Godājamie Saeimas deputāti! 2009.gada 23.aprīlī mēs, LPP/LC frakcija, iesniedzām Dombrovska kungam jautājumu – lūdzām atbildēt, vai tiesiski nihilistiskajai viņa publiskajai retorikai attiecībā uz tiesiskās paļāvības principa ievērošanu (pieņemam, ka tas, iespējams, bija vienkārši neveikls izteiciens) sekos arī Ministru kabineta rīcība – jau šogad samazinās bezdarbnieku pabalstus, māmiņu algas un attiecīgi mainīs ģimenes valsts pabalsta saņemšanas nosacījumus.

Mēs uzdevām arī jautājumu, vai šāda rīcība atbilst Latvijas Republikas Satversmes 1., 91. un 109.pantam. Diemžēl konkrētu atbildi uz mūsu jautājumu mēs nesaņēmām. Tas mūs darīja patiesi bažīgus, un tāpēc tika iesniegts šis dokuments, jo judikatūrā ir atzīts, ka tiesiskajam regulējumam ir jābūt pietiekami stabilam, lai indivīds, vadoties no tiesību normām, varētu pieņemt ne tikai īstermiņa lēmumus, bet arī ilgtermiņā plānot savu nākotni.

Satversmes tiesa ir arī atzinusi, ka demokrātiskā valstī tiesiskās paļāvības princips prasa, lai, izdarot šādus grozījumus, likumdevējs paredzētu saudzējošu pāreju uz jauno regulējumu; šādos gadījumos ir jānosaka saprātīgi termiņi vai jāparedz zaudējuma kompensēšana. Ar patiesām skumjām ir jāatzīst, ka pieprasījums, ar kura tekstu jums bija iespēja iepazīties, ir kļuvis vēl aktuālāks nekā pirms nedēļas, kad to iesniedzām. Tā nu ir sanācis, ka mums ir “jāpateicas” valdošajai koalīcijai par to, ka ģimenes ar bērniem bija pēdējās, kurām Latvijā palielināja atbalstu, un ir pirmās, kurām šo atbalstu atņem.

No tiesiskās paļāvības viedokļa gribas valdībai pajautāt – vai vecāki, kuri godīgi maksājuši nodokļus, neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, to turpinās darīt arī pēc šādas attieksmes.

Frakcijas deputāti bija pārsteigti arī par to, ka Ministru prezidents vakar, tiekoties frakcijā ar mums, nezināja par Ministru kabineta noteikumiem, ar kuriem iepazīstināja deputāts Ainars Baštiks, – par to, ka vecāku pabalstam tiek novirzīta sociālās apdrošināšanas iemaksu daļa. Tas, mūsuprāt, pirms lēmuma pieņemšanas vēl vairāk liek domāt par tiesiskās paļāvības principa ievērošanu.

Mums negribētos piedzīvot Satversmes tiesas spriedumu atkārtojumu un desmitiem miljonu kompensāciju izmaksas no valsts budžeta arī šajā gadījumā, līdzīgi kā tas bija citā: Tautas partijas vadītās koalīcijas un Andra Šķēles valdības laikā valdība kompensēja – un pašreizējā valdība turpina kompensēt – neizmaksātās pensijas daļu strādājošajiem pensionāriem. Uzskatām, ka nedrīkst diskriminēt bērnus, kuri piedzims 1.jūlijā, salīdzinājumā ar mazuļiem, kuri būs nākuši pasaulē līdz 30.jūnijam (30.jūniju ieskaitot). Tādēļ ir jāsaglabā esošais princips. Mēs informējam, ka gadījumā, ja valdošā koalīcija un tās ministri valdībā neieklausīsies mūsos un nemainīs savu nostāju pret jaunajām ģimenēm ar bērniem un neturpinās tiesiskās paļāvības principa precīzu ievērošanu, es un mani kolēģi no LPP/LC frakcijas nekavēsies iesniegt pieteikumu Satversmes tiesā, vai arī mēs palīdzēsim to sagatavot topošajiem vecākiem.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Pieprasījums tiek nodots Pieprasījumu komisijai.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu “Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts “Grozījums Saeimas kārtības rullī”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēža kungs! Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu Nr.4189 – likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī”.

Sākot savu ziņojumu, es gribētu teikt, ka šis ir mazliet neparasts dokuments, jo, lai gan tajā ir ietverts grozījums Saeimas kārtības rullī, dokumentu ir sagatavojusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, jo tas attiecas uz budžeta pieņemšanas kārtību.

Kā jūs zināt, tos priekšlikumus budžeta grozījumiem, kuri iesniegti uz otro lasījumu, nosūta uz Ministru kabinetu. Saeimas kārtības ruļļa 94.panta ceturtā daļa pašreizējā redakcijā noteic, ka atbildīgā komisija to dara “vismaz piecas dienas pirms to izskatīšanas komisijas sēdē, vienlaikus paziņojot, kad priekšlikumi tiks izskatīti komisijā”. Šis piecu dienu nosacījums citos gados dažkārt ir bijis apgrūtinošs, kavējis budžeta pieņemšanas gaitu, un, iespējams, tas varētu apgrūtināt arī gaidāmā budžeta pieņemšanas gaitu.

Piedāvātajā likumprojektā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ierosina grozīt Saeimas kārtības ruļļa 94.panta ceturto daļu, padarot to elastīgāku un nosakot, ka atbildīgajai komisijai ir tiesības iesniegt Ministru kabinetam apkopotos priekšlikumus nekavējoties, tiklīdz tie ir apkopoti, vienlaikus paziņojot, kad priekšlikumi tiks izskatīti komisijā.

Godātie deputāti! Komisija likumprojektu ir atbalstījusi, un es komisijas vārdā lūdzu to atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jālemj par steidzamības piešķiršanu likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Saeimas kārtības rullī”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – 3. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

G.Bērziņš.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

G.Bērziņš.

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu uzreiz arī otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek izskatīts arī otrajā lasījumā šodien? Deputāti neiebilst. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Saeimas Kārtības rullī” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 2, atturas – nav. Likums pieņemts.

G.Bērziņš.

Paldies, kolēģi.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums Sporta likumā”, trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Uz trešo lasījumu ir iesniegti trīs priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Arī 2.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis.

Arī 3.priekšlikums ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Aicinu jūs balsot kopumā par likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Sporta likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Dz.Ābiķis.

Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija piedāvā izskatīšanai dokumentu Nr.4168.

Uz trešo lasījumu ir saņemti divdesmit seši priekšlikumi.

1.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

2.priekšlikumu arī ir iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

Dz.Rasnačs.

3.priekšlikumu ir formulējusi pati Juridiskā komisija, un tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums, kas komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts daļēji un iekļauts komisijas priekšlikumā – 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

7.priekšlikumu arī ir iesniedzis Juridiskais birojs. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

Arī 8.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs. Arī to komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums par 146.5 panta izslēgšanu – arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

10.priekšlikums gan ir Juridiskās komisijas priekšlikums, nevis Juridiskā biroja priekšlikums. Bet tas ir atbalstīts, un deputāti neiebilst.

 

Stenogrammas nobeigums — Saeimas materiālu nākamajā, 35.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!