• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par Valsts kontroles revīzijas ieteikumu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par Valsts kontroles revīzijas ieteikumu ieviešanu

 

Valsts kanceleja ir saskaņojusi Valsts kontroles ieteikumu ieviešanas grafiku un precizēs iekšējos normatīvos aktus atbilstoši revīzijas laikā sniegtajiem priekšlikumiem, un pauž gandarījumu par Valsts kontroles secinājumu, ka finanšu pārskats visos būtiskākajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par resora “Ministru kabinets” finansiālo stāvokli. 2008.gada revīzijā ietverti tikai zemas un vidējas prioritātes ieteikumi.

 “Mēs regulāri pārskatām savas iekšējās procedūras, lai mazinātu riskus un iespējas kļūdīties. Daži mājasdarbi mums vēl palikuši,” atzīst Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, uzsverot, ka visi ieteikumi tiks ieviesti jau tuvākajā laikā.

Vienlaikus Valsts kanceleja norāda, ka jau kopš 2009.gada sākuma vairs netiek slēgti vadības līgumi valsts interešu pārstāvības nodrošināšanai starptautiskajos tiesību procesos un PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma zaudējumu seku aprēķināšanai. Turklāt arī iepriekš noteiktā atalgojuma sistēma ir bijusi caurskatāma un efektīva, jo jāņem vērā lietu sarežģītība, sasniegtie rezultāti un nepieciešamība piesaistīt augsti kvalificētus speciālistus. Piemēram, Valsts kancelejas darbības rezultātā nav nevienas valsts pārstāvības lietas ar negatīvu iznākumu. Pērn darbakārtībā bijusi pārstāvība sarunās ar “TeliaSonera AB grupu” saistībā ar “Lattelecom” un “Latvijas Mobilā telefona” kapitāldaļu iespējamo pārdošanu; izstrādāts juridisko dokumentu projekts par “Baltic Pulp” darbības izbeigšanu; panākts valstij pieņemams apdrošināšanas risinājums saistībā ar kuģa “Mona Lisa” uzskriešanu uz sēkļa; pēc kancelejas iesaistes panākts mierizlīgums starp Rīgas domi un vācu investoru par “Hotel de Rome” jautājumu; tāpat veiktas samierinātāja funkcijas starp iesaistītajām pusēm par Lietuvas investora “E Energia” pretenziju par Rēzeknes domes un tās kontrolē esošo institūciju rīcību investīciju aizsardzības jomā.

Tāpat Valsts kanceleja uzskata, ka divu darbinieku materiālā stimulēšana 1020 latu apmērā atbilstoši darbības un tās rezultātu novērtējumam 2008.gada novembra sākumā bijusi pamatota, jo Ministru prezidenta 31.oktobra rezolūcija attiecās uz prēmiju izmaksu un tikai 25.novembrī aizliegums tika precizēts un attiecināts arī uz materiālās stimulēšanas aizliegumu.

Savukārt 315 latu dienas naudas izmaksa Valsts kancelejas darbiniekam, kas mācību komandējuma laikā dažas dienas bija atgriezies Latvijā, lai veiktu tiešos darba pienākumus, izriet no Eiropas Komisijas Personāla un vadības ģenerāldirektorāta stažēšanās nosacījumiem. Par to tika informēta arī Valsts kontrole.

Valsts kanceleja nepiekrīt pārmetumiem par pārraudzības institūcijas – Valsts administrācijas skolas – rīcību, nelietderīgi tērējot resursus 4.Starptautiskās vasaras skolas organizēšanai. Vasaras skola ir starptautisks pasākums, kas tiek finansēts no maksas ieņēmumiem – dalības maksas un ekspertu/finansiālā atbalsta no Pasaules bankas, Latvijas attīstības sadarbības programmas, Somijas Finanšu ministrijas, Īrijas un Nīderlandes vēstniecībām, Sorosa fonda, CPM Consulting un OECD. Līdz ar to dalībniekiem tika nodrošināta gan profesionāla mācību programma, gan sadaļa neformālai saziņai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!