• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2009., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

15.05.2009., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Afganistānā

 

Vakar, 14.maijā, Kabulā Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar NATO vadītās starptautiskās operācijas ISAF (International Security Assistance Forces) komandiera vietnieku ģenerālleitnantu Džimu Datonu, ISAF Reģionālās pavēlniecības “Austrumi” komandiera vietnieku brigādes ģenerāli Marku Miliju, kā arī ar ISAF Apvienotās drošības pārejas pavēlniecības komandieri ģenerālmajoru Ričardu Formiku. Tikšanās laikā apspriesta drošības situācija Afganistānā, kā arī ISAF stratēģija šajā valstī. Tika pārrunāta arī Afganistānas nacionālās armijas apmācība, kurā iesaistīti Latvijas kontingenta karavīri.

Apmeklējot Maimenas un Mazerišarīfas bāzi, I.Lieģis tiksies ar Latvijas kontingenta karavīriem, iepazīsies ar karavīru dienesta apstākļiem un materiāli tehnisko nodrošinājumu.

Vizītes laikā Afganistānā I.Lieģim paredzētas tikšanās ar Norvēģijas nacionālā kontingenta vadību, kā arī ar Afganistānas aizsardzības ministru Abdulu Rahimu Vardaku un Farijabas provinces gubernatoru Abdolhaku Šafaku.

Afganistānā NATO vadītajā starptautiskajā operācijā ISAF Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

ISAF sastāvā atrodas vairāk nekā 160 Nacionālo bruņoto spēku karavīru, no kuriem 30 karavīri dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā.

Operacionālās sadarbības padomnieku grupas uzdevums ir atbalstīt Afganistānas Nacionālo armiju apmācību jomā, veicinot tās prasmi plānošanas procesa organizēšanā un operāciju izpildē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!