• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta kanceleja: Par mobilo tālruņu sakaru izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2009., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

13.05.2009., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta kanceleja: Par mobilo tālruņu sakaru izmaksām


 

Izvērtējot 2009.gada izdevumus par Valsts prezidenta, Valsts prezidenta dzīvesbiedres, kancelejas vadības un padomnieku mobilo telefonu sarunām, vidēji visi kopā ir norunājuši tikai 50% no mobilo telefonu sarunu limitos pieļautās summas.

Valsts prezidenta kancelejā (VPK) ir stingri noteikta mobilo telefonu lietošanas kārtība, kas attiecas uz visiem VPK darbiniekiem, kā arī uz Valsts prezidentu un Valsts prezidenta dzīvesbiedri. Lai arī Valsts prezidenta noteiktais mobilo telefonu sakaru lietošanas limits ir 200 lati mēnesī, vidēji mēnesī Valda Zatlera sarunas izmaksā tikai 24 latus. Valsts prezidenta kancelejas vadītājam un vietniekam ir noteikts 150 latu limits, bet vidēji mēnesī norunāto telefonsarunu summa attiecīgi ir 75 lati un 18 lati.

Savukārt padomnieku mobilo telefonu sarunas nedrīkst pārsniegt 100 latus. Lai arī atkarībā no pildāmo pienākumu rakstura (piemēram, jāveic zvani uz ārvalstīm, jādodas ārvalstu vizītēs) katra padomnieka mobilo sakaru izmaksas ir atšķirīgas, arī padomnieku norunāto mobilo telefona sakaru vidējās mēneša izmaksas ir krietni zem noteiktā limita: padomniekam ekonomikas jautājumos – 19 lati, padomniekam ārlietu jautājumos – 88 lati, padomniekam likumdošanas jautājumos – 57 lati, padomniekam juridiskajos jautājumos – 29 lati, padomniekam vēstures jautājumos – 10 lati, padomniekam nacionālās drošības jautājumos – 12 lati un padomniekam projektu koordinācijas jautājumos – 57 lati.

Valsts prezidenta dzīvesbiedres telefonu sarunas tiek apmaksātas saskaņā ar VPK iekšējiem normatīvajiem aktiem, t.sk. “Kārtību, kādā tiek piešķirti un izmantoti Latvijas Valsts prezidenta kancelejas saziņas līdzekļi”. Tā kā dzīvesbiedrei ikdienā ir jāveic protokolāra rakstura funkcijas un turklāt Valsts prezidenta kundze pilda astoņu projektu patroneses pienākumus, mobilo sakaru nodrošināšana ir praktiska nepieciešamība. Valsts prezidenta kundzes telefonsarunas vidēji mēnesī izmaksā 33 latus.

Salīdzinot ar 2007.gada izpildi, VPK 2008.gadā panāca sakaru izdevumu samazinājumu par 17%. Šāds samazinājums nodrošināts, panākot izdevīgāku tarifu piemērošanu, kā arī ieviešot stingrāku sakaru pakalpojumu izmantošanas kontroli. VPK darbiniekiem ir noteikti sarunu limiti, un izdevumu starpība tiek ieturēta no darbinieka mēneša darba algas. VPK darbiniekiem ir liegts veikt mobilo telefonu sarunas no fiksētā tālruņa.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!