• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1999., Nr. 229/230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta pateicību

Vēl šajā numurā

14.07.1999., Nr. 229/230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 13. jūlija sēdē

Akceptēts rīkojums "Par ēkas Rīgā, Lāčplēša ielā 98, saglabāšanu valsts īpašumā". Paredzēts saglabāt valsts īpašumā un nodot Zinātnes un izglītības ministrijas valdījumā ēku Rīgā, Lāčplēša ielā 98.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības vai sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem". Tie nosaka kārtību, kādā pašvaldības, kuru administratīvajā teritorijā pierakstītie iedzīvotāji izmanto citas pašvaldības izglītības iestādes vai sociālās aprūpes iestādes sniegtos pakalpojumus, noslēdz līgumus ar attiecīgajām pašvaldībām par šiem iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu apmaksu.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par vērtspapīriem"". Grozījumi precizē likumā lietotās normas un terminoloģiju; precizē vērtspapīru tirgus dalībnieku loku, kuri pakļauti Vērtspapīru tirgus komisijas uzraudzībai un regulācijai; nodrošina īpašumtiesību uz vērtspapīriem pāreju darījumos ar vērtspapīriem atbilstoši starptautiskajai pieredzei, veicinās integrēšanos kopējā Baltijas tirgū un veiks likuma VIII nodaļas "Atbildība" sakārtošanu.

Akceptēts rīkojums "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 11.jūnija rīkojumā Nr.285 "Par Kases aparātu un kases sistēmu komisiju"". Tas paredz svītrot no komisijas sastāva: I.Roķi — Latvijas Tirgotāju asociācijas Akcizēto preču tirgotāju savienības līdzpriekšsēdētāju, un U.Sakni — Akcizēto preču padomes padomnieku. Komisijas sastāvs papildināts ar M.Ķudu — Akcizēto preču pārvaldes Uzņēmējdarbības analīzes, prognozes un koordinācijas daļas Ekonomiskās izpētes un prognozes sektora vadītāju, un I.Miezi — sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Freko I.M." Jelgavas nodaļas direktori.

Akceptēti noteikumi "Atsevišķu alkohola aprites likuma normu piemērošanas kārtība". Tie nosaka to dokumentu sarakstu, kas nepieciešami, lai saņemtu speciālo atļauju (licenci) uzņēmējdarbībai alkohola aprites jomā, kārtību, kādā noformējama vienota parauga stingrās uzskaites preču pavadzīme rēķins alkoholam, maksājuma uzdevumā un pavadzīmē norādāmas ziņas, alkohola uzskaites kārtību, alkoholisko dzērienu īpašu mazumtirdzniecības kārtību, kā arī kārtību, kādā sniedzami pārskati par uzņēmējdarbību alkohola aprites jomā un par alkohola ražošanas izejvielu (arī graudu) iepirkuma līguma izpildi.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas Rīgā, Kalnciema ielā 32, pārdošanu". Tas atļauj Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai pārdot izsolē valsts nekustamo mantu — zemesgabalu 2053 m2 platībā un domājamās daļas no četrstāvu administratīvās ēkas Rīgā, Kalnciema ielā 32. Noteikts, ka minēto ēkas daļu pārdot par cenu, kas nedrīkst būt zemāka par ēkas inventarizācijas vērtību, bet zemesgabalu — par cenu, kas nedrīkst būt zemāka par zemesgabala kadastrālo vērtību. Līgumos paredzēt, ka pircējs par ēkas daļu maksā latos, bet par zemi — 80 procentu apmērā īpašuma kompensācijas sertifikātos un 20 procentu apmērā latos.

Akceptēti noteikumi "Par resoru programmu un apakšprogrammu rezultatīvajiem rādītājiem". Tie nosaka likuma "Par valsts budžetu 1999.gadam" 4. un 5. pielikumā minēto resoru — ministriju un citu centrālo valsts iestāžu — programmu (apakšprogrammu) rezultatīvos rādītājus, kas paredz veicamā darba (pasākumu) apjomu un raksturo valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāti un mērķtiecīgumu.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma "Ezeres muitas punkts" Saldus rajona Ezeres pagastā saglabāšanu valsts īpašumā". Tas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu "Ezeres muitas punkts" — ēkas un zemesgabalu 0,3123 ha platībā — Saldus rajona Ezeres pagastā.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.417 "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība"".

Akceptēts likumprojekts "Grozījums likumā "Par policiju"". Grozījums paredz izslēgt 34.panta 2.punkta b apakšpunktā vārdus "80 procentus no līdzekļiem, kas iekasēti naudas sodu veidā, kurus par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu uzlikušas valsts policijas iestādes, kā arī". Noteikts, ka likums stājas spēkā 2000.gada 1.janvārī.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par sociālajām garantijām bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem". Tie nosaka valsts un pašvaldību sociālās garantijas bāreņiem (bērniem, kuru vecāki ir miruši vai atzīti par mirušiem, vai nav zināmi) un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un kārtību, kādā sedzami izdevumi, kas saistīti ar attiecīgo sociālo garantiju nodrošināšanu. Noteikts, ka noteikumos noteiktās garantijas bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušajiem bērniem nodrošināmas attiecīgajām pašvaldībām un ministrijām noteikto budžeta līdzekļu ietvaros. Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par higiēnas prasībām vispārizglītojošām skolām". Tie nosaka higiēnas prasības vispārizglītojošām skolām. Noteikts, ka skolas personāls pirms stāšanās darbā pakļaujams obligātajām pirmreizējām veselības pārbaudēm, bet turpmāk — periodiskām veselības pārbaudēm normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.septembri. Bet šo noteikumu punkti: "11. Skolēnu tualetes ierīko atsevišķi meitenēm un zēniem. Tualetē jābūt vismaz vienam klozetpodam uz 30 meitenēm un vienam — uz 40 zēniem. Skolas personāla tualeti ierīko atsevišķā telpā. Katrai tualetes kabīnei ir durvis."; "13.Grīdu pārklājumam izmanto materiālus, kuriem piemīt antistatiskas īpašības."; "14. Ventilācijas, apkures un gaisa kondicionēšanas sistēmas ierīko atbilstoši Latvijas būvnormatīviem." un "23. Datora galds un krēsls ir regulējami. Darba galdam ir atsevišķa virsma monitoram un klaviatūrai." stājas spēkā ar 2000.gada 1.septembri. Noteikumu izpildi kontrolē Valsts sanitārā inspekcija, bet par šo noteikumu ievērošanu ir atbildīgs skolas direktors un tās dibinātājs vai īpašnieks.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 24.novembra noteikumos Nr.444 "Valsts pensiju, atlīdzības par darbspēju zaudējumu un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskatīšanas kārtība"". Tie nosaka, ka ar 1999.gada 1.maiju valsts pensijas tiek indeksētas, ņemot vērā nevis pensijas palielinājuma koeficientu, bet gan patēriņa cenu izmaiņu indeksu.

Akceptēts rīkojums "Par konteinera tipa katlumājas būvniecības izdevumu segšanu dzīvojamo māju siltumapgādes nodrošināšanai Jūrmalā, Dzirnavu ielā 39 (1.un 2.korpuss)". Tas paredz saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" 5.panta otro daļu atļaut Privatizācijas aģentūrai, nodrošinot maksātnespējīgā valsts uzņēmuma "Valsts Slokas celulozes un papīra fabrika" privatizāciju, segt dzīvojamo māju Jūrmalā, Dzirnavu ielā 39 (1. un 2. korpuss), siltumapgādei paredzētās konteinera tipa katlumājas būvniecības izdevumus 73 031, 20 latu apmērā no Privatizācijas aģentūras rezerves fonda līdzekļiem.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par patērētāja kreditēšanas līgumu". Tie nosaka gada procentu likmes aprēķināšanas metodi, patērētāja kreditēšanas līgumā ietveramo informāciju un kopējo kredīta izmaksu taisnīgu samazināšanu.

Akceptēts likumprojekts "Tautas skaitīšanas likums". Tas noteiks, kā organizējama un veicama tautas skaitīšana, tautas skaitīšanas objektus, informācijas avotus, tautas skaitīšanas sagatavošanas un veikšanas darbu galvenos izpildītājus, iedzīvotāju un tautas skaitīšanā iesaistīto institūciju tiesības un pienākumus, kā arī tautas skaitīšanā iegūto datu izmantošanu. Paredzēts, ka tautas skaitīšana tiek veikta ne retāk kā reizi desmit gados. Kārtējās tautas skaitīšanas datumu un ilgumu nosaka Ministru kabinets ne vēlāk kā trīs gadus pirms tautas skaitīšanas.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Rīgā, Mūku ielā 3, saglabāšanu valsts īpašumā", kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu — noliktavu un zemesgabalu 187 m2 platībā — Rīgā, Mūku ielā 3, kas ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Finansu ministrijas personā.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par Ludzas rajona un Rēzeknes rajona administratīvās robežas grozīšanu", kas nosaka Ludzas rajona un Rēzeknes rajona administratīvās robežas grozīšanu, iekļaujot Rēzeknes rajona administratīvajā teritorijā Ludzas rajona Nautrēnu pagastu un pārveidojot to par Rēzeknes rajona Nautrēnu pagastu. Valsts zemes dienests iezīmē grozīto Ludzas rajona un Rēzeknes rajona administratīvo robežu attiecīgajos plāna kartogrāfiskajos materiālos saskaņā ar Valsts zemes dienesta plānu materiālos iezīmētajām pašvaldību teritoriju robežām. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.septembri.

Beidzoties pēdējai šīs valdības sēdei, tika pieņemts lēmums par astoņu Latvijas dzelzceļa darbinieku apbalvošanu ar Ministru kabineta atzinības rakstu sakarā ar uzņēmuma 80 gadu jubileju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!