• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Madlienu, Lēdmani un Ogri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2009., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

12.05.2009., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Madlienu, Lēdmani un Ogri

 

11.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Madlienu, Lēdmani un Ogri, kur viesojās vispārējās izglītības skolās, tikās ar pašvaldību pārstāvjiem un uzņēmējiem, apmeklēja dažādus Ogres novada uzņēmumus, kā arī piedalījās citos pasākumos.

Vispirms Valsts prezidents viesojās Madlienas vidusskolā, kur viņš uzstājās ar uzrunu NATO informatīvajā kampaņā, ko organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija Latvijas piecgades NATO ietvaros. Uzrunājot skolēnus, viņš skaidroja alianses izveidošanas mērķus, attīstības stūrakmeņus un Ziemeļatlantijas līguma 5.panta nozīmi. V.Zatlers, ar jauniešiem pārrunājot NATO paplašināšanos un Latvijas kā alianses dalībvalsts lomu, norādīja, ka brīvība un drošība ir valsts pamatvērtības, kuras jāsargā un par kurām ir jārūpējas.

Ceļā uz Ogri Valsts prezidents viesojās Lēdmanē, kur apmeklēja Svēto apustuļu Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcu. Tā ir vienīgā guļbaļķu baznīca Latvijā, kas tapusi ar iedzīvotāju atbalstu 20 mēnešu laikā. Baznīcas idejas autors Tālis Sala iepazīstināja ar baznīcas izveides gaitu un ieceri par tautas skolas veidošanu. Prezidents uzteica iniciatīvu, ieguldīto darbu, nākotnes ieceres un lēdmaniešu enerģiju, optimismu un mērķtiecību to īstenošanā.

Savukārt Ogresgalā viņš apmeklēja pamatskolu, kas piedalās “Eko skolas” programmā un vairākkārt ir saņēmusi Zaļo karogu. V.Zatlers iepazinās ar matemātikas un angļu valodas stundām brīvā dabā, kas notika speciāli izveidotā dabas takā. Skolas apmeklējuma laikā Valsts prezidentam bija arī tikšanās ar Ogres novada izglītības iestāžu vadītājiem. Sarunas laikā V.Zatlers tika informēts par veiksmīgo novada skolu sadarbības modeli, par izmaiņām novada izglītības jomā pēc teritoriālās reformas un izglītības sistēmas reformu. Viņš interesējās par izglītības iestāžu pārstāvju viedokli par riskiem un izaicinājumiem izglītības sistēmai budžeta samazinājuma apstākļos.

Ierodoties Ogrē, Valsts prezidentu pie Ogres novada domes sagaidīja pilsētas iedzīvotāji. Tiekoties ar novada domes deputātiem un pašvaldību vadītājiem, V.Zatlers uzklausīja domas par tuvākajā laikā darāmajiem darbiem, novada aktualitātēm pārmaiņu un ekonomiskās situācijas apstākļos. Pašvaldību pārstāvji atzīmēja, ka šobrīd ir būtiski likt malā personīgās ambīcijas un turpināt iesākto darbu, kā arī pievērsties ceļu infrastruktūras, drošības novadā, uzņēmēju atbalsta un jaunu darba vietu izveides jautājumiem.

Lai iepazītos ar uzņēmējdarbību Ogres novadā, Valsts prezidents apmeklēja SIA “OSC”, kas ražo automašīnas “Oskars” Dakāras autorallijam. Tās īpašnieks Andris Dambis iepazīstināja ar “Oskara” tapšanas procesu, kā arī pastāstīja par tā uzturēšanu rallija laikā. A.Dambis informēja, ka automašīnas pārdod arī uz ārvalstīm, piemēram, Saūda Arābiju, tādā veidā spodrinot Latvijas vārdu pasaulē. Tad V.Zatlers devās uz SIA “TM Metal Baltic”, kas ir viens no lielākajiem kuģu dzenskrūvju un lāpstiņu ražotājiem Latvijā. Pēc tam viņam bija arī iespēja pārrunāt citas uzņēmējdarbības aktualitātes ar Ogres uzņēmējiem.

Valsts prezidents nolika ziedus pie politiski represēto piemiņas akmens Ogres pilsētā, kā arī apmeklēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ogres nodaļu. Vēl viņš viesojās arī Ogres Vēstures un mākslas muzejā, kur tikās ar Ogres pilsētas goda pilsoņiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!