• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par akcīzes nodokļa atmaksas atcelšanu zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2009., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

12.05.2009., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par akcīzes nodokļa atmaksas atcelšanu zemniekiem

 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, komentējot izskanējušo informāciju par iespējamo akcīzes nodokļa atmaksas pārtraukšanu zemniekiem par izlietoto dīzeļdegvielu, norāda, ka Zemkopības ministrija (ZM) nekādā gadījumā nepiekritīs šādam solim.

 “Akcīzes nodokļa sākotnējā jēga ir ārkārtīgi vienkārša – maksājot šo nodokli par degvielu, autobraucēji tādējādi nodrošina finanšu līdzekļus ceļu remontam un uzturēšanai,” skaidro zemkopības ministrs, “taču zemnieki šajā gadījumā iegādājas degvielu, lai nodrošinātu lauku darbus, tātad neizmanto ne ceļus, ne citu satiksmes infrastruktūru, līdz ar to nav iemesla arī maksāt akcīzes nodokli.” Viņš uzsver, ka zemnieku gadījumā akcīzes nodokļa atmaksa nav kāda īpaša privilēģija, toties atmaksas pārtraukšana būtībā nozīmētu jauna nodokļa ieviešanu lauksaimniekiem: “Tāpēc Zemkopības ministrija nekādā gadījumā nevar atbalstīt šādu soli,” ir kategorisks zemkopības ministrs.

Lai skaidrotu ministrijas pozīciju, zemkopības ministrs J.Dūklavs šos jautājumus pārrunājis ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu, kurš ministru informējis, ka pašlaik nenotiek nekāda aizkavēšanās ar nepieciešamo dokumentu noformēšanu, lai saņemtu paredzēto atmaksu par izlietoto dīzeļdegvielu. Tāpat Dz.Jakāns sacīja, ka VID nav dots rīkojums veikt kādas būtiskas izmaiņas šajā procesā.

11.maijā J.Dūklavs tikās arī ar lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem. “Mēs ar lauksaimniekiem esam vienojušies, ka Zemkopības ministrija aizstāvēs lauksaimnieku viedokli arī valdībā, jo šāda pēc būtības jauna nodokļa ieviešana lauksaimniekiem strauji paaugstinātu ražošanas izmaksas, kā arī tikpat strauji pazeminātu mūsu lauksaimnieku konkurētspēju,” uzskata zemkopības ministrs, piebilstot, ka iespējamai šāda lēmuma pieņemšanai vajadzētu sekot arī nodokļu atvieglojumu pārskatīšanai citās jomās. “Ja sistēma tiek mainīta vienā nozarē, tai jāmainās arī citās, pretējā gadījumā tas nav ne loģiski, ne arī ekonomiski pamatoti,” ir pārliecināts ministrs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!