• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Ungārijas Republikā 4.–6.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viņa majestātes Spānijas karaļa Huana Karlosa I un Viņas majestātes karalienes Sofijas valstsvizīti Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Ungārijas Republikā 4.–6.maijā


 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālās vizītes ietvaros Ungārijā trešdien, 6.maijā, tikās ar Ungārijas Republikas prezidentu Lāslo Šojomu.

Abas amatpersonas augstu novērtēja Latvijas un Ungārijas politiskās saites un veiksmīgo sadarbību kultūrā un izglītībā, vienlaikus uzsverot, ka patlaban kā galvenais uzdevums abu valstu attiecībās tiek izvirzīta ekonomisko attiecību aktivizēšana.

Tikšanās laikā puses pārrunāja 1989.gada notikumu nozīmi abu valstu un visas Eiropas vēsturē. Ungārijas prezidents L.Šojoms informēja, ka šā gada jūnijā Budapeštā notiks vairāki pasākumi, lai atzīmētu “dzelzs priekškara” krišanas 20. gadskārtu.

Pievēršoties reģionālās sadarbības jautājumiem, G.Daudze un L.Šojoms vienojās, ka pilnvērtīgākai valstu interešu aizstāvībai būtu nepieciešama ciešāka sadarbība starp trim Baltijas un četrām Višegradas valstīm.

G.Daudzem tiekoties ar Ungārijas parlamenta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Maķašu Eorši, pārrunāti aktuālie Eiropas Savienības jautājumi, tostarp iespēja veidot saskaņotāku Eiropas Savienības (ES) ārpolitiku. Amatpersonas izteica cerību, ka šā gada laikā stāsies spēkā Lisabonas līgums, paverot dalībvalstīm plašākas iespējas sadarbībai ārpolitikas jomā. “Lisabonas līguma ratifikācija ne vien padarīs Eiropas Savienības darbu efektīvāku, bet tādām nelielām valstīm kā Latvija dos papildu iespējas sadarboties ar līdzīgi domājošiem partneriem, lai panāktu savu interešu īstenošanu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!